Η Αναστασία Νάνου, μαθήτρια του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης, πήρε το 2ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

2 Min Read

Η μαθήτρια της Γ΄ Τάξης του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης Αναστασία Νάνου πήρε το 2ο βραβείο με το διήγημά της “Coming out” στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας με τον τίτλο: Πες το ποιητικά, πες το με μια ιστορία, έχει φύλο η καρδιά; που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Ισότητας  των Φύλων (ΓΓΙΦ) του Υπουργείου Εσωτερικών και το ΥΠΠΕΘ. Στόχος του συγκεκριμένου διαγωνισμού ήταν να παρέχει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες, μέσω της δημιουργικής γραφής, να εκφράσουν τις απόψεις τους, να τοποθετηθούν με τον δικό τους προσωπικό τρόπο σχετικά με ζητήματα που αφορούν στο φύλο και τον τρόπο που οι νέοι/νέες σήμερα το βιώνουν και το αντιλαμβάνονται,  να προβληματιστούν για ζητήματα έμφυλης ισότητας και διαφορετικότητας, να ασκήσουν κριτική για τον σεξισμό, τα έμφυλα στερεότυπα και την έμφυλη βία. Τα έργα των παιδιών αξιολογήθηκαν από επταμελή κριτική επιτροπή.

- Advertisement -

Οι καθηγητές/τριες του 8ου Γυμνασίου, με δεδομένο ότι αντιλαμβάνονται το σχολείο ως χώρο άσκησης της έμφυλης ισότητας και σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, στηρίζουν προσπάθειες που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι αυτή της ΓΓΙΦ, η οποία χαράζει και υλοποιεί πολιτικές με στόχο την προαγωγή της έμφυλης ισότητας μέσα και έξω από το σχολείο, ως καθημερινή πρακτική και δράση.

Τα βραβευμένα και διακεκριμένα έργα του διαγωνισμού -βάσει βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής- καθώς και ένας περιορισμένος αριθμός επιλεγμένων έργων με ειδικά κριτήρια, θα συμπεριληφθούν σε συλλογικό τόμο υπό τον τίτλο του διαγωνισμού, ο οποίος θα εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Να σημειωθεί ότι η Αναστασία Νάνου έχει κυκλοφορήσει τo 2016 ένα μυθιστόρημα με τίτλο “Το μυστήριο του εξαφανισμένου ράπερ ή πώς εκείνες οι χριστουγεννιάτικες διακοπές έμειναν αξέχαστες” από τις εκδόσεις Andy’s Publishers. Ευχόμαστε στην Αναστασία να έχει πάντοτε επιτυχίες στη ζωή της.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Μοιραστείτε την είδηση