Η αξιοποίηση του αεροδρομίου Κοζάνης πρέπει να είναι στρατηγική επιλογή για την περιοχή και δεν αξίζει την αδιαφορία των τοπικών αρχόντων, του Λευτέρη Ιωαννίδη

4 Min Read
Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό μέσω των τοπικών ΜΜΕ, τα προβλήματα στο χώρο του αεροδρομίου, που ενδέχεται να οδηγήσουν, σύμφωνα με αυτά τα δημοσιεύματα, σε πιθανή αποχώρησης της Egnatia Aviation από την περιοχή.
Μιας ιδιωτικής επένδυσης, που απέδειξε πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει ενεργό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας πέρα από τα τετριμμένα, τα διαχειριστικά και τις φοβίες του παρελθόντος, αρκεί να υπάρχει όραμα. Μιας ιδιωτικής επένδυσης με συγκεκριμένα και μετρήσιμα οφέλη για την τοπική οικονομία.
Η είδηση της ενδεχόμενης αποχώρησης οδήγησε κατά πως φαίνεται τον Δήμαρχο Λ. Μαλούτα και τον Αντιδήμαρχο Κ. Κυριακίδη, να μεταβούν εσπευσμένα την Καβάλα και να έχουν συζητήσεις με τα στελέχη της εταιρείας.
Η εντύπωση μου είναι πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα τους ανάγκασε να κάνουν κάτι που θα έπρεπε να είχαν πράξει εδώ και καιρό, δηλαδή να επιδείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση του αεροδρομίου.
Ίσως αυτή η στάση να οφείλεται στην γενικότερη άρνηση να αποδεχτούν, ο κ. Μαλούτας και τα στελέχη του, οτιδήποτε σχετίζεται με τη προηγούμενη περίοδο ή στην δηλωμένη αντίθεση του επικεφαλής ενός εκ των τριών συνεργαζόμενων παρατάξεων, του αντιδημάρχου κ. Σημανδράκου στην αξιοποίηση του αεροδρομίου για την Γενική Αεροπορία.
Σήμερα όμως δεν υπάρχει χρόνος για μικροπολιτική. Για αυτό θεωρώ, έστω και τώρα, θετικό το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής, ακόμα και αν αυτό προέκυψε από ένα αρνητικό δημοσίευμα, και αναμένω την συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας ώστε το ζήτημα της αξιοποίησης του αεροδρομίου να τεθεί πλέον εκεί που πρέπει και με τον τρόπο που απαιτείται.
Η αναβάθμιση του αεροδρομίου δεν είναι ένα ζήτημα που εξαρτάται αποκλειστικά από τον Δήμο Κοζάνης , απαιτούνται πρωτοβουλίες από το αρμόδιο Υπουργείο και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε δει χειροπιαστά αποτελέσματα αυτού του ενδιαφέροντος από τη νυν κυβέρνηση, όπως δεν είχαμε δει και από την προηγούμενη κυβέρνηση, παρά την πολύ έντονη πίεση του Δήμου Κοζάνης.
Και όλα αυτά παρά το γεγονός πως η αξιοποίηση του αεροδρομίου μας, δεν εξαντλείται μονό στην δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την εύρυθμη λειτουργία της Egnatia Aviation, αλλά μπορεί να επεκταθεί σε μια σειρά από επιπλέον δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν θετικό οικονομικό αποτέλεσμα. Θέσεις εργασίας και εισοδήματα.
Πρέπει να αποτελέσει στρατηγική επιλογή όλων των φορέων (Πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμος) η αναβάθμιση και η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Κοζάνης. Επιβάλλεται να δρομολογηθούν όλες οι θεσμικές αλλαγές που θα θωρακίσουν την λειτουργία του, αλλά και επενδύσεις που θα βελτιώσουν τις υποδομές του ώστε να φιλοξενεί επαρκώς δραστηριότητες γενικές αεροπορίας.
Εξάλλου χωρίς αυτήν την προοπτική, το μέλλον συνολικά του αεροδρομίου φαντάζει και είναι εξαιρετικά δυσοίωνο.
Η περιοχή βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο. Δεν επιτρέπεται για κανέναν λόγο, να χάνονται επενδυτικές ευκαιρίες για τον τόπο, ούτε επιτρέπεται το όποιο ενδιαφέρον να έχει μόνο επικοινωνιακή στόχευση.
Κατά την περίοδο της θητείας μας στο Δήμο Κοζάνης, ανοίξαμε τον δρόμο και δημιουργήσαμε την ευκαιρία, θα έχουν τεράστιες ευθύνες αν κάποιοι αφήσουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη.

 

Μοιραστείτε την είδηση