Η δημοτική σύμβουλος Σερβίων Μαίρη – Ελευθερία Χριστοδούλου απαντά στον Ειδικό Σύμβουλο Γιάννη Μπασιά με αφορμή την συνέντευξή του στον “Χ”

4 Min Read

Απάντηση στο Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου Σερβίων Γιάννη Μπασιά με αφορμή την συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα στον έντυπο και ηλεκτρονικό “Χ”, για τους λόγους που καταψηφίστηκε το κονδύλιο των 27.000 ευρώ για την ομάδα του, έδωσε με ανοιχτή επιστολή της η δημοτική σύμβουλος της παράταξης “Στάση Σερβίων” Μαίρη – Ελευθερία Χριστοδούλου. Η κ. Χριστοδούλου, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως η εισήγηση που ήρθε προς ψήφιση στο όργανο δεν ήταν ξεκάθαρη και δεν ανέφερε πουθενά για σύμβαση με το ΕΚΕΤΑ ή το λογισμικό ARGIS.

 

- Advertisement -

 

Η επιστολή της κ. Χριστοδούλου

Διαβάζοντας τη σημερινή σας συνέντευξη, αισθάνθηκα πραγματικά την ανάγκη να απαντήσω γιατί θεωρώ ότι τα λεγόμενά σας μας αδικούν κατάφωρα.

Πρώτα από όλα η γνωριμία μας έγινε ατύπως πριν από μια συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής και χωρίς να προηγηθεί η παρουσίασή  σας στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί όπου θα μας εξηγούσατε τις προθέσεις σας και τους άξονες που θα κινηθείτε.

Όταν η δημοτική αρχή , που δεν έχει την πλειοψηφία, θέλει να δρομολογήσει πράγματα , θα πρέπει πρώτα να έχει εξασφαλίσει την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου , μέσα από συνεδριάσεις ή δημόσιες συζητήσεις . Ούτως ή άλλως εμείς σαν δημοτική παράταξη έχουμε πρόγραμμα και όραμα κατατεθειμένο στο ΣΔΑΜ. Ενδεικτικά σας αναφέρω ορισμένες από τις προτάσεις μας:

1)Δημιουργία κέντρου βιομάζας

2) Δημιουργία τεχνολογικού πάρκου υδρογόνου ( ΜΑΒΕ).

Κύριε Μπασιά αυτό που υπολείπεται είναι ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής την οποία και υπηρετείται.

Επιπλέον , την προκαταρκτική μελέτη που αναρτήσατε εσείς στην σελίδα του Δήμου  και ο Δήμαρχος -μέσω της συνήθους τακτικής του -παρουσίασε δια μέσου του  facebook καθώς  και τις δημοσιεύσεις  σε διάφορα τοπικά sites, γνωρίζετε καλύτερα από εμένα ότι δεν ήταν παρουσίαση σε δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο ο θεσμικός τρόπος δείχνει το δρόμο του δημοτικού συμβουλίου. Όταν τα σχόλια και οι παραπομπές από κάτω μιλούσαν για copy-paste από εργασίες φοιτητών, δεν δόθηκε καμία εξήγηση ούτε από εσάς ούτε από τον Δήμαρχο. Όταν  μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο της 3/2/2021 έκανα  την σχετική ερώτηση δεν πήρα καμία απάντηση . Αν παρακολουθούσατε εκείνο  το δημοτικό συμβούλιο θα ξέρατε ότι στο επίμαχο ποσό των 27.000 ευρώ υπήρχαν κάποια μισόλογα για αγορά υπολογιστών και καμία ενημέρωση για εξάμηνη σύμβαση με το ΕΚΕΤΑ ή για το λογισμικό ARCGIS.

Δεν έχει να κάνει λοιπόν με έλλειψη κατανόησης προτεραιοτήτων ούτε με κοκορομαχίες ούτε με προσωπικές επιδιώξεις. Λυπάμαι που μας χαρακτηρίζετε τόσο εύκολα χωρίς καν να μας γνωρίζετε. Όμως έχει  να κάνει με την τακτική εκ μέρους της δημοτικής αρχής να μην  ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Άλλωστε το επιχειρησιακό της πρόγραμμα δεν το έχουμε κανείς εδώ και δύο χρόνια. Κανένα μέλος της αντιπολίτευσης δεν ζήτησε να συναντηθεί μαζί σας γιατί ως είθισται όταν συστήνεται μια ομάδα , παρουσιάζεται από την δημοτική αρχή το πλάνο δημιουργίας , γίνεται η προκαταρκτική μελέτη και επίσης παρουσιάζεται για να δοθεί το στίγμα και να ζητηθεί η συναίνεση.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι με αυτό τον τρόπο, σας απαντώ και ελπίζω να σας έλυσα το ερωτηματικό γιατί απορρίφθηκε το κονδύλιο. Ηλικιακά δεν μου αρμόζει αλλά θα μου επιτρέψετε να σας συμβουλεύσω ότι αν θέλετε να βοηθήσετε το Δήμο, ανοίξτε τις συζητήσεις, μην μπερδεύεστε όπως ο κ. Δήμαρχος, δεν είστε αντιπολίτευση.

 

Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του κ. Μπασιά eδώ: http://xronos-kozanis.gr/i-ekmetalleysi-viomazas-se-proteraiotita-apo-ton-dimo-servion/

Μοιραστείτε την είδηση