Η έμπνευση ως μέτρο

2 Min Read

Κάθε φορά που ακούω έναν πραγματικά εμπνευσμένο νέο άνθρωπο να μιλάει για τις εμπειρίες της ζωής του και μάλιστα χωρίς καμία έπαρση, σκέφτομαι με προβληματισμό τι κάνω και αν πρέπει να με απασχολούν πολλά από όσα με απασχολούν. Με λίγα λόγια κάθε τέτοια εμπειρία λειτουργεί μέσα μου ως μέτρο.
Αυτό, λοιπόν, μου συνέβη προχθές ακούγοντας τον Αδριανό Γολέμη, σε μια εξαιρετική εκδήλωση που οργάνωσαν οι Αστρονόμοι της Δυτικής Μακεδονίας. Ο Γολέμης είναι ένας νεαρός γιατρός-ερευνητής, ο οποίος για πάνω από ένα χρόνο έζησε στη βάση Concordia της Ανταρκτικής, αναμετρήθηκε με τις δυνάμεις του, αλλά και με τις εξωτερικές συνθήκες και συνέβαλε με βιοϊατρικά πειράματα στην κατανόηση του πως λειτουργεί ο ανθρώπινος οργανισμός σε ακραία περιβάλλοντα.
Ένας νέος επιστήμονας από τη Λάρισα έγινε ο δεύτερος Έλληνας που βρέθηκε στη βάση Concordia και μας διηγήθηκε πως η απόσταση των 15 χιλιάδων περίπου χιλιομέτρων που χωρίζουν την ιδιαίτερη πατρίδα του από την παγωμένη ήπειρο, διανύονται με προσήλωση στους στόχους, εργατικότητα και πνεύμα συνεργασίας.
Άνθρωποι σαν το Γολέμη υπάρχουν κι αλλού. Απλά πρέπει να τους ψάξεις, γιατί ως επί το πλείστον στην επιφάνεια βγαίνουν τα «αστέρια» του power of love.
Γι’ αυτό αναζητείστε κι ακούστε αυτούς που εργάζονται για την ανθρωπότητα, δίνοντας προοπτική και έμπνευση και βάλτε στην άκρη τη γκρίνια. Σκεφτείτε ότι κάποιοι ζουν για εννιά μήνες στους πάγους, κι εμείς πνιγόμαστε σε μερικά εκατοστά χιονιού.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση