Η Ευρώπη στην περιοχή μου

2 Min Read

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης γέμισε παιδιά διαφόρων ηλικιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό Europe in My Region, με στόχο να αναζητήσουν, να μάθουν και να αποτυπώσουν στο χαρτί, στη φωτογραφία ή σε βίντεο τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν την Ευρώπη.
Το κτίριο της Βιβλιοθήκης φιλοξένησε την τελετή βραβεύσεων του διαγωνισμού σε μια συμβολική επιλογή, αφού αποτελεί ένα από τα συγχρηματοδοτούμενα έργα.
Βλέποντας απ’ έξω το κτίριο φωτισμένο και τον κόσμο να μπαινοβγαίνει, θαρρείς και μεταφερόσουν στο χώρο, στην αίγλη και στην ατμόσφαιρα ενός τοποσήμου μιας μεγάλης πόλης. Κι, όμως, όλα αυτά συνέβαιναν στην Κοζάνη. Όπως, μάλιστα, άκουσα να λέει μια κυρία πιο δίπλα «τώρα τα παιδιά μας δεν θα μένουν με ανοιχτό το στόμα όταν επισκέπτονται το Μέγαρο Μουσικής ή το Ίδρυμα Νιάρχος, γιατί έχουμε πλέον ένα τέτοιο κτίριο δίπλα μας».
Αν κάτι αξίζει να κρατάμε από τέτοιες εκδηλώσεις, είναι ότι όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μας βοηθούν να γίνουμε πολίτες του κόσμου, δεν συμβαίνουν χωρίς κόπο ή χωρίς προσπάθεια. Η Ευρώπη που τόσες φορές ειπώθηκε ότι είναι το σπίτι όλων έχει συμβάλλει ενεργά στο να μπορούν τα παιδιά της Κοζάνης να αποκτούν ίσες ευκαιρίες και να έχουν πρόσβαση σε γνώση, θεάματα και ακούσματα υψηλού επιπέδου.

Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση