Η Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης συνεχίζεται…

5 Min Read

Η Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης συνεχίζεται…

Μαγικές και τρελές περιπέτειες από σημείο σε σημείο θα συναντήσουν τα παιδιά που θα πάρουν μέρος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2017!!!

- Advertisement -

Σημεία συνάντησης διασχίζοντας και φωτογραφίζοντας σημεία της πόλης, σημεία πήξης και τήξης, λέξεις ως σημεία χαράζοντας σημεία πάνω στο χάρτη, σημεία στη θάλασσα φτιάχνοντας φάρους, σημεία στη γη καταγράφοντας τους σταθμούς ενός ταξιδιού που κράτησε 80 μέρες, δημιουργικά σημεία με εργαστήρια ζωγραφικής, σημεία στα βιβλία, παιχνίδια ισορροπίας και ευλυγισίας, σημεία ευφάνταστα και συναρπαστικά, περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, για να περάσουν ένα όμορφο και διαφορετικό καλοκαίρι στην πόλη μας…

Παρασκευή 7 Ιουλίου

10:00-11:30, το πρωί Οι φάροι σημεία στη θάλασσα. Οι φάροι αφηγούνται ιστορίες τρικυμίας, καταιγίδων, ναυαγίων.

Με τους Αριστέα Παπαμιχαήλ, Ευαγγελία-Μαρία Κατσίκα, Δήμητρα Καραμήτσου, Κωστόπουλος Κώστας Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Δευτέρα 10 Ιουλίου

10:00-11:30, το πρωί Οι σταθμοί ενός ταξιδιού που κράτησε 80 ημέρες. Φτιάχνουμε το δρομολόγιο του Φιλέα Φογκ με ημερομηνίες και ώρες. Με τους Ευαγγελία-Μαρία Κατσίκα, Ελένη Παπαγιάννη Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Τετάρτη 12 Ιουλίου

10:00-11:30, το πρωί Τα σημεία πάνω στο χάρτη. Φτιάχνουμε το υπόμνημα του αγαπημένου μας φανταστικού ή πραγματικού χάρτη. Με τους Φωτεινή Σιόλα, Κανελλία Κωστοπούλου Για παιδιά 7-9 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Παρασκευή 14 Ιουλίου

10:00-11:30, το πρωί Οι έξι τελείες στο σύστημα Braille. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τα γράμματα ενός διαφορετικού αλφάβητου. Με τους Ελένη Παναγιώτου, Ελένη Παπαγιάννη Για παιδιά 9-12 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Τρίτη 18 Ιουλίου

10:00-11:30, το πρωί Twister – ένα παιχνίδι με σημεία. Μια πρόκληση ισορροπίας και ευλυγισίας με χέρια και πόδια από σημείο σε σημείο. Με τους Ευαγγελία-Μαρία Κατσίκα, Δήμητρα Καραμήτσου Για όλα τα παιδιά, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Πέμπτη 20 Ιουλίου

10:00-11:30, το πρωί Σημείο, γραμμή, επίπεδο: Στο ατελιέ του Βασίλι Καντίνσκι. Με τους Κανελλία Κωστοπούλου, Σοφία Κυριαζίδου

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Τετάρτη 26 Ιουλίου

10:00-11:30, το πρωί Ζωγραφική με κουκίδες. Στο ατελιέ του Ζωρζ Σερά. Με τους Κανελλία Κωστοπούλου, Σοφία Κυριαζίδου Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Δευτέρα 21 Αυγούστου

10:00-11:30, το πρωί Η Χιονάτη και τα σημεία. Αφήγηση της ιστορίας με τον τρόπο της εικαστικού Warja Lawater.

Με τους Ευαγγελία-Μαρία Κατσίκα Ελένη Παπαγιάννη Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Τετάρτη 23 Αυγούστου

10:00-11:30, το πρωί Ζωγραφική με σταγόνες. Στο ατελιέ του Τζάκσον Πόλλοκ. Με τους Κανελλία Κωστοπούλου , Δήμητρα Καραμήτσου

Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Πέμπτη 31 Αυγούστου

10:00-11:30, το πρωί Το σημείο πήξης και τήξης. Μια συνάντηση για να φάμε παγωτό. Με όλους τους εθελοντές Για όλα τα παιδιά. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου

10:00-11:30, το πρωί Τα σημεία της πόλης. Βγαίνουμε βόλτα φωτογραφίζουμε και καταγράφουμε τα σημεία που ξεχωρίζουν στον χάρτη της πόλης.

Με τους Δήμητρα Καραμήτσου , Ελένη Παναγιώτου, Γιώργος Δουβεντζίδης Για παιδιά 6-12 ετών, με προεγγραφή. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

10:00-11:30, το πρωί Γλυκά και αλμυρά σημεία. Φτιάχνουμε μικρές στρογγυλές γλυκές και αλμυρές βούλες για να κεράσουμε τους επισκέπτες στη γιορτή λήξης της καλοκαιρινής εκστρατείας.

Με τους Φωτεινή Σιόλα, Ευαγγελία-Μαρία Κατσίκα, Δήμητρα Καραμήτσου, Σουλτάνα Ασλάνογλου Για όλα τα παιδιά. Στη Δημοτική Χαρτοθήκη (Αρχοντικό Λασσάνη).

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου

10:00-11:30, το πρωί Τελετή Λήξης Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης.

Με όλους τους εθελοντές. Για όλα τα παιδιά. Στο Δημοτικό Πάρκο.

Διευκρινίσεις

  • Τα παιδιά να έχουν μαζί τους καπέλο και νερό. • Δηλώσεις συμμετοχής έως τρεις δράσεις για κάθε παιδί, με προεγγραφή.
  • Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ικανός αριθμός παιδιών σε κάποια δράση μπορούν τα ίδια να συμμετέχουν σε περισσότερες δράσεις, με προεγγραφή.
  • Σε περίπτωση κακοκαιρίας οι δράσεις θα γίνουν στη Δημοτική Χαρτοθήκη

Υπεύθυνοι Προγράμματος Καλοκαιρινής Εκστρατείας:

Μπακόλα Πολυτίμη-Μόσχου Αναστασία Πληροφορίες – εγγραφές: www.kozlib.gr / Τηλ.: 24613 50435 Ώρες: 12:00 – 14:00

Μοιραστείτε την είδηση