«Η μόνη σίγουρη βόλτα είναι με νεκροφόρα» του Χρήστου Ευθυμίου- Η παρουσίαση του βιβλίου στην Κοζάνη

3 Min Read

Ο ηθοποιός Χρήστος Ευθυμίου και το  Θέατρο ΠΑΡΕΑ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η μόνη σίγουρη βόλτα είναι με νεκροφόρα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 7:00 το απόγευμα στο Μπλε Ελάφι.

Προλογίζει ο Μιχάλης Πιτένης

Διαβάζουν: Δημήτρης Συνδουκάς, Δανάη Σταματοπούλου, Κωνσταντίνος Μουταφτσής.

Συντονίζει ο Λευτέρης Πλασκοβίτης.

Το βιβλίο «Η μόνη σίγουρη βόλτα είναι με νεκροφόρα» είναι μια σπονδυλωτή ιλαροτραγωδία για την ανθρώπινη ύπαρξη. Μια προσπάθεια αποδοχής του αναπόφευκτου. Η υπενθύμιση του θανάτου, μοναδική ελπίδα σωτηρίας της ανθρώπινης υπόστασης. Ο άνθρωπος, με έναν μακάβριο χορό, σε ένα καρναβάλι της απελπισίας ξορκίζει τον θάνατο.

Μια διασκεδαστική προσέγγιση σε ένα μακάβριο θέμα.

Μια ματιά σε ιστορίες ανθρώπων, στο παρόν και το μέλλον, στα όνειρα και στους εφιάλτες τους.

Φαντάσματα του παρελθόντος, έχοντας την εμπειρία του θανάτου, συμφιλιωμένα με το γεγονός, λένε αυτά που είναι αναγκαίο να ειπωθούν τόσο για τους ίδιους όσο και για εμάς. Τους φέρνει εδώ η δυνατότητα ενός ταξιδιού στον χρόνο. Στο μεταίχμιο θανάτου και ανυπαρξίας.

Για να μας πουν «Memento mori et carpe diem»- «Θυμήσου ότι είσαι θνητός και άδραξε τη μέρα».

Η αποδοχή του αναπόφευκτου είναι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας της «ανθρώπινης» υπόστασης.

Ο Χρήστος Ευθυμίου γεννήθηκε στην Καβάλα.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Εργαστηριού της πόλης. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, από την οποία αποφοίτησε με άριστα το ’82. Παρακολούθησε μαθήματα χορού στη σχολή της Κ. Αγραφιώτη και στο Αέναον Χοροθέατρο του D. Lommel.

Στη Θεσ/νίκη συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, το Θεατρικό Εργαστήρι, το Κ.Θ.Β.Ε. και το Αέναον Χοροθέατρο. Το ’85 κατέβηκε στην Αθήνα και εντάχθηκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου για δέκα χρόνια.

Από το ’95 και μετά συνέχισε την καριέρα του ως ηθοποιός στο ελεύθερο θέατρο, στα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση μέχρι και σήμερα. Στην Αθήνα δίδαξε υποκριτική στο Σχολείον της Νυκτός. Σκηνοθέτησε το «Τρόμος και αθλιότητα στο Τρίτο Ράιχ» στο Θέατρο Χώρος, τον «Επαγγελματία» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, το «Δάχτυλο στο μέλι» στο Θέατρο Ελιάρτ.

Έγραψε το σενάριο της τηλεοπτικής σειράς «Κόλπο Γκρόσο» και τα σατιρικά κείμενα στην παράσταση «Κακομοίρου Οδύσσεια». Επιμελήθηκε τους διαλόγους στο κόμικ «Αστραπίκας και Βροντίκας. Οι ήρωες του Πόντου».

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση