Η ΝΔ έχει βάλει την υγειά στην εντατική. Γράφει ο Κώστας Πασσαλίδης

2 Min Read

Με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στις μονάδες υγείας της περιοχής μας, είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ για ένα από τα σπουδαιότερα ζητήματα που αφορά τους πολίτες της Π.Ε Κοζάνης, της Δυτικής Μακεδονίας και όλης τη χώρας!

Η εγκληματική πολίτικη της κυβέρνησης της ΝΔ για την υγεία και η άρνηση της να ενδυναμώσει το ΕΣΥ, παρά την πανδημική κρίση, επέφερε ολέθρια αποτελέσματα και την απώλεια πολλών συνανθρώπων μας…

- Advertisement -

Επέλεξε να μην αξιοποιήσει την παρακαταθήκη που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. στη χώρα και έδινε τη δυνατότητα ουσιαστικής στήριξης.

Δεν ενισχύθηκαν τα τμήματα πρώτης γραμμής, η πρωτοβάθμια υγεία, η προνοσοκομειακή διαχείριση, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, οι κλινικές covid και ΜΕΘ και πολλά ακόμη.

Τα νοσοκομεία της χώρας κατέληξαν να γίνουν κλινικές μίας νόσου.

Δεν προχώρησαν σε ουσιαστικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Μέσα σε εκείνες τις πολύ δύσκολες συνθήκες οι μονάδες υγείας στην Ελλάδα, πλήττονταν από τεράστιες ελλείψεις!

Στην αιχμή του πανδημικού κύματος και των κρουσμάτων, ζήσαμε ένα δράμα χωρίς προηγούμενο, συνάνθρωποι μας βρέθηκαν διασωληνωμένοι εκτός  ΜΕΘ [το 98 % έχασε την ζωή του, έκθεση Λύτρα].

Σήμερα η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη συνεχίζει στην ίδια γραμμή, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας, με την κερδοσκοπία και την εμπορευματοποίηση να παίρνουν για τα καλά θέση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σταματήσει τώρα, με την ενεργοποίηση και τους αγώνες μας!

Η χώρα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και προοδευτικό σχέδιο που θα δίνει στην δημόσια υγεία, όσα έχει ανάγκη ο Ελληνικός λαός !

ΠΑΣΣΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

ΜΕΛΟΣ Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

 

Μοιραστείτε την είδηση