Η Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας γιορτάστηκε στο 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης

2 Min Read

Το 8ο Γυμνάσιο Κοζάνης γιόρτασε σήμερα Τετάρτη 21 Μαρτίου την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Η ημέρα αυτή (21η Μαρτίου), που συμπίπτει με την πρώτη μέρα του εαρινού ηλιοστασίου – πρώτη ημέρα της άνοιξης για τις χώρες του Βορείου Ημισφαιρίου της γης – έχει ως κύριο σκοπό την ανάδειξη της σημασίας των δασών και της ανάγκης προστασίας τους.

Ευχαριστούμε την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, η οποία μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και κατόπιν έγκρισης της Δ.Δ.Ε Κοζάνης, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και διέθεσε τον υπάλληλο της Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης, κ. Σπύρο Μπούσιο, Msc Δασολόγο-Περιβαλλοντολόγο, προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές για τον πολυλειτουργικό ρόλο και την αξία των δασών, για τα οφέλη, τις απειλές και την ανάγκη προστασίας τους. Ο κ. Μπούσιος ανέλυσε τη βασική αρχή της διαχείρισης των δασών που είναι η αρχή της αειφορίας και τόνισε πως είναι ανάγκη να γίνεται λογική χρήση των ανανεώσιμων φυσικών πόρων και να μην γίνει το φυσικό περιβάλλον θύμα της τεχνολογικής – βιομηχανικής ανάπτυξης.

Γενική εκτίμηση όλων είναι πως οι μαθητές μας αντιλήφθηκαν ότι η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα και των δασών ειδικότερα είναι ζήτημα κοινού συμφέροντος. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε στους μαθητές φυτευτικό υλικό (δενδρύλλια κουκουναριάς) και έντυπο πληροφοριακό υλικό.

Ευχαριστούμε, τέλος, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για τη δωρεάν χορήγηση δενδρυλλίων για τη διενέργεια εθελοντικής δενδροφύτευσης στην περιοχή του Άι-Λια, η οποία προγραμματιζόταν για σήμερα αλλά δεν το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες. Η δενδροφύτευση θα γίνει μόλις το επιτρέψει ο καιρός.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Μοιραστείτε την είδηση