Η σπέκουλα για τη συγχώνευση Πανεπιστημίου ΤΕΙ

2 Min Read

Είναι προφανές ότι η επόμενη μέρα (αν υπάρξει η προηγούμενη) της συγχώνευσης Πανεπιστημίου ΤΕΙ θα βρει κερδισμένους και χαμένους.
Στους κερδισμένους συγκαταλέγονται όλοι εκείνοι που θα δουν τα πτυχία τους να αναβαθμίζονται (βλ. ΤΕΙ). Όλοι εκείνοι που θα δουν τις υποδομές τους να βελτιώνονται (βλ. Πανεπιστήμιο). Όλοι εκείνοι που θα σπάσουν το νοητό και ψυχολογικό όριο που διαχώριζε τον καθηγητή ΤΕΙ με αυτόν του Πανεπιστημίου, όσο κι αν το υπουργείο Παιδείας κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια εξίσωσης, αλλάζοντας ακόμα και τους τίτλους των θεσμικών οργάνων.
Στους χαμένους απο την άλλη, συγκαταλέγονται όσοι θα απωλέσουν τα δικά τους οφίτσια απο τις συγχωνεύσεις, καθώς θα υπάρξει ένας μόνο πρύτανης και ορισμένοι κοσμήτορες και πρόεδροι τμημάτων. Στους χαμένους επίσης, συγκαταλέγονται όλοι εκείνοι απο την πλευρά του Πανεπιστημίου κυρίως που ελπίζουν ότι καθυστερώντας και κωλυσιεργώντας θα καταφέρουν να μη γίνει η συγχώνευση με το ΤΕΙ, αλλά με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ή το Αριστοτέλειο, ώστε να βρεθούν μια ώρα νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη.
Καταλαβαίνουμε όλοι λοιπόν πως το πράγμα είναι σύνθετο, εξ΄ου και επιχειρείται με τον άλφα ή βήτα τρόπο η μικροπολιτική αξιοποίησή του.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο καιρός περνά εις βάρος ενός κραταιού ιδρύματος που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα γειτονικά και υπέρ μιας –όπως πάντα- κομμένης και ραμένης στα μικρονοϊκά μας μέτρα λύσης.
Ιωάννα

Μοιραστείτε την είδηση