Υποχρεωτική η κολύμβηση στα δημοτικά σχολεία

2 Min Read

Το μάθημα της κολύμβησης μπαίνει υποχρεωτικά στα δημοτικά απο το Σεπτέμβριο με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που έφτασε στις διευθύνσεις α/θμιας εκπαίδευσης στις 17 Αυγούστου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι μαθητές της γ’ δημοτικού που βρίσκονται εντός περιμέτρου 25 χλμ. απο κολυμβητήριο υποχρεωτικά θα κάνουν 10-12 μαθήματα εντός του τριμήνου που θα επιλέξουν τα ίδια τα σχολεία. Τα σχολεία της Κοζάνης μέχρι τις 7 Σεπτέμβρη θα πρέπει να απαντήσουν στο έγγραφο της διεύθυνσης α’θμιας εκπαίδευσης Κοζάνης για το ποιο τρίμηνο επιλέγουν να γίνουν τα μαθήματα.

“Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι μαθητές των σχολείων που είναι σε απόσταση 25 χλμ. από το κολυμβητήριο της Κοζάνης και της Πτολεμαϊδας θα μπορούν να διδαχθούν το μάθημα της κολύμβησης. Τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο της επεξεργασίας των αιτήσεων και θα μιλήσουμε με τους διευθυντές και τους καθηγητές φυσικής αγωγής των σχολείων, ώστε να μας φέρουν τις καταστάσεις των μαθητών και να επιλέξουν το τρίμηνο, έτσι ώστε σε ένα απο αυτά να διδαχθούν οι μαθητές το μάθημα της κολύμβησης σε δώδεκα δίωρα μαθήματα” λέει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης α’θμιας εκπαίδευσης Κοζάνης Γιάννης Γκαμπούρας.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο παιδείας και τη γενική γραμματεία αθλητισμού. Σε κάθε εκπαιδευτικό δίωρο θα συμμετέχει ένα τμήμα της σχολικής μονάδας που θα συνοδεύεται απο το γυμναστή του και για την ασφάλεια των μαθητών θα υπάρχουν γυμναστές με ειδίκευση στην κολύμβηση σε αναλογία 3 γυμναστές για κάθε 10 μαθητές.

Ωστόσο, η εγκύκλιος δεν προβλέπει τίποτα για τη μεταφορά απο και προς το κολυμβητήριο. Σύμφωνα με τον κ. Γκαμπούρα “δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη της δαπάνης μεταφοράς. Θα συζητήσουμε και με τους δήμους για το θέμα αυτό. Το θετικό είναι ότι γενικεύεται η διδασκαλία της κολύμβησης, με ένα και μοναδικό στόχο να μάθουν τα παιδιά κολύμπι και να αποκτήσουν δεξιότητες μέσα στο νερό”.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση