Ιστορίες νέων που εμπνέουν

2 Min Read

Στις σημερινές σελίδες του «Χρόνου» φιλοξενούνται αντικριστά ιστορίες νέων ανθρώπων. Από τη μια της Φωτεινής Αγραφιώτη που διαπρέπει στον Καναδά και μας κάνει περήφανους και απο την άλλη των νέων απο τα Πετρανά που αποφάσισαν να επενδύσουν στον τόπο τους και στην παραγωγή σκόρδου.
Και οι δύο ιστορίες προσφέρουν έμπνευση, γιατί δείχνουν τι μπορούν να καταφέρουν οι άνθρωποι ανάλογα με τις δυνατότητες τους, αξιοποιώντας το μυαλό τους ακόμα κι όταν οι συνθήκες δεν είναι εύκολες.
Η δικαίωση μπορεί να έρθει με σκληρή δουλειά στο εξωτερικό, όπως συμβαίνει με την περίπτωση της Φωτεινής Αγραφιώτη, ενώ άλλες φορές η ασφυξία που υπάρχει στο εσωτερικό μπορεί να είναι αυτή που θα λειτουργήσει ως επιταχυντής για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους νέοι άνθρωποι στον τόπο τους.
Σε κάθε περίπτωση οι ιστορίες αυτών των νέων ανθρώπων που επιτυγχάνουν, γιατί προσπαθούν, γιατί δεν καταθέτουν τα όπλα και χρησιμοποιούν διαρκώς τη φαντασία και την εφευρετικότητά τους, είναι η απάντηση σε όλη αυτή τη «μαυρίλα» που έφερε μαζί της η κρίση.
Θέλουμε να ακούμε και να μαθαίνουμε περισσότερα γι’ αυτούς τους ανθρώπους, για να παίρνουμε δύναμη, κουράγιο, πείσμα και ιδέες που θα οδηγήσουν και το δικό μας δρόμο μακριά απο την παραίτηση και την αδιαφορία, πιο κοντά στη δημιουργικότητα και τη διαρκή προσπάθεια.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση