Βελόπουλος: Η Κοζάνη μπορεί να ταΐσει όλη την Ελλάδα

4 Min Read

Επίσκεψη του προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» στην Κοζάνη την περασμένη Κυριακή

Την εκτίμηση πως «η Κοζάνη θα μπορούσε να ταΐσει ενεργειακά ολόκληρη τη χώρα» έκανε από την πρωτεύουσα της Δυτικής Μακεδονίας την Κυριακή, ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Βελόπουλος το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου και το βράδυ μίλησε σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος στην αίθουσα «Κοβεντάρειο».

- Advertisement -

«250 εκατομμύρια ευρώ είναι η αξία των λιγνιτών, και ο Πρωθυπουργός την πέταξε στα σκουπίδια μαζί με τον κ. Τσίπρα και τον κ. Ανδρουλάκη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος στις δηλώσεις του, αναλύοντας στην συνέχεια την πρόταση του κόμματός του για το θέμα. Αυτή περιλαμβάνει την κατασκευή νέας λιγνιτικής μονάδας αξίας περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ «που μπορεί να πάρει υπεραξία 50 φορές παραπάνω», όπως χαρακτηριστικά είπε. Μάλιστα, επεσήμανε πως το κόμμα του έχει καταθέσει στον Υπουργό Οικονομικών και στον Πρωθυπουργό σχετική μελέτη από εμπειρογνώμονες και ανθρώπους που ασχολούνται με την απολιγνιτοποίηση.

Ο κ. Βελόπουλος ανέφερε πως μέσα από τους λιγνίτες μπορεί να παραχθεί μέχρι και υδρογόνο ή παράγωγα υποπροϊόντα που μπορούν να αποτελέσουν «την ατμομηχανή της Δυτικής Μακεδονίας και αυτά να λειτουργήσουν ως ανταποδοτικό όφελος για την περιοχή για να έχει δωρεάν ρεύμα».

«Τα ακριβά τιμολόγια έχουν ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ, καθώς και οι τρεις υπερψήφισαν από το 2011, ειδικούς όρους για τη ρήτρα αναπροσαρμογής» ανέφερε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», προσθέτοντας πως μειώνεται η παραγωγή πλούτου στην Ελλάδα λόγω αυξημένου κόστους παραγωγής.

Αναφορά έκανε και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ξένο σώμα στη ΝΔ, αφού ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έχουν πρόβλημα ταυτότητας και ψάχνουν να την βρουν.  Αυτό σημαίνει ότι η Ν.Δ. του γενάρχη Καραμανλή έχει αρχηγό, ο οποίος δεν θεωρεί ότι η ταυτότητα του κόμματος αυτού, τον ικανοποιεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος. Παραμένοντας στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Βελόπουλος μίλησε για τους νέους που έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες, κατηγορώντας γι’ αυτό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. «Να υπενθυμίσουμε στον κ. Μητσοτάκη ότι 700.000 νέοι έχουν μεταναστεύσει. Για να παραδώσεις μια πατρίδα καλύτερη στις επόμενες γενιές, πρέπει να μην την έχεις χρεοκοπήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας για δάνεια του κυβερνώντος κόμματος ύψους 44 δις ευρώ. «Διακρίνουμε μια αντίφαση στα οικονομικά και ο κ. Μητσοτάκης με περίσσιο θράσος μίλησε για ενεργειακή αυτονομία της χώρας, την ώρα που είναι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, διότι και οι τρεις ψήφισαν τα ίδια νομοσχέδια, του κλεισίματος των λιγνιτών στη χώρα μας, του παραγωγικού μοντέλου της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και της δημιουργίας υπεραξίας στην ενέργεια» πρόσθεσε.

Τέλος, μιλώντας για την αμυντική συμφωνία που θα έρθει στην Βουλή, ο κ. Βελόπουλος είπε πως δεν πρόκειται για συμφωνία που είναι κέρδος για όλους, όπως επιθυμεί η «Ελληνική Λύση». «Εμείς θέλουμε να κερδίζει η χώρα μας κάτι από αυτά που δίνει. Δυστυχώς είναι μια λεόντειος συμφωνία που εμείς δεν μπορούμε να ψηφίσουμε».

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση