Και ποτάμια και γεφύρια… μετεκλογικώς

3 Min Read

Όσο πλησιάζουμε προς το 2019, την χρονιά των εκλογών, τόσο περισσότερο, οι κυβερνώντες, καταφεύγουν στην πρακτική των παλιών πολιτικάντηδων: Τάξε τα πάντα προς τους πάντες. Που συνοδευόταν από την εμπεδωμένη αντίληψη ότι «ουδείς έχασε από το τάξιμο».
Τώρα, ο επί της Παιδείας επικαθήμενος, τρίτος κατά σειράν …πειραματικός υπουργός, στο συγκεκριμένο υπουργείο, μέσα στα τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης Συριζανέλ, ο Κώστας Γαβρόγλου, προσπαθεί να προσελκύσει ψηφοφόρους, για το κόμμα του, από την δεξαμενή των «πιτσιρικάδων», αλλά και των γονέων τους. Και τάζει, τάζει, τάζει …αδαπάνως. Διότι όλα τα ταξίματα του αφορούν το μέλλον. Αν μας ψηφίσετε θα σας κάνουμε και γεφύρια και ποτάμια. Στην επόμενη τετραετία.
Τάζει κατάργηση των εξετάσεων και εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μόνο με το απολυτήριο του λυκείου. Το πώς ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό το σύστημα είναι θολό. Θα μας το εξηγήσει αν «τσιμπήσουμε» και τους ψηφίσουμε, όταν θα κάθονται εκ νέου στους θώκους εξουσίας. Οπότε θα έχουν την ευχέρεια να δώσουν όποιες ερμηνείες θέλουν και να κάνουν τις ανάλογες «κωλοτούμπες». Διό και δεν πρόκειται σήμερα να ασχοληθώ περισσότερο με την συγκεκριμένη προεκλογική «παροχή».

Θέλω μόνο να σταθώ σε ένα σημείο από τις εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου. Εκείνο που αναφέρεται στους διορισμούς νέων εκπαιδευτικών. Κάπου είκοσι πέντε χιλιάδες μας υπόσχεται ότι θα διορίσει, ως μόνιμο προσωπικό, στον χώρο της Παιδείας. Ευπρόσδεκτη η «παροχή». Ούτε αυτήν θα σχολιάσω. Εκείνο που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, από όσα υποσχέθηκε, είναι η δέσμευση του ότι θα «αποκατασταθούν» και οι εξακόσιοι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη κερδίσει δικαστικές αποφάσεις. Από τότε; Όχι βεβαίως από τον προηγούμενο μήνα, η τον προηγούμενο χρόνο. Αλλά από το 2008 !!!
Εμφανίζεται δηλαδή ως …παροχή, προς τον κόσμο των εκπαιδευτικών, το αυτονόητο για οποιαδήποτε ευνομούμενη πολιτεία, αλλά όχι και για το ελληνικό «κράτος»: Να σεβασθεί επιτέλους τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, όταν δικαιώνουν τους πολίτες. Είναι μια ντροπή, που δεν χρεώνεται αποκλειστικώς στους σημερινούς εξουσιαστές.
Εξακόσιοι άνθρωποι ταλαιπωρούνται επί τόσα χρονιά. Επειδή το ελληνικό κράτος, από το 2008, φορώντας άλλοτε πράσινο κομματικό καπέλο, άλλοτε …δίκοχο γαλαζοπράσινο και άλλοτε κόκκινο μπερέ, σαν του Τσάβες και του Μαδούρο, αγνοεί προκλητικώς τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Ε, όταν η συμμόρφωση προς τετελεσμένες αποφάσεις δικαστηρίων εμφανίζεται ως …παροχή, κάποιος είναι για φτύσιμο.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση