Κακοί πολίτες, κακοί πολιτικοί και το αντίστροφο

2 Min Read

Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν (George Nathan), αλλά είναι εξίσου σίγουρο ότι εκλέγονται και από τους κακούς πολίτες που ψηφίζουν με βάση τα μικροσυμφέροντά τους.
Το παραπάνω μείγμα είναι καθοριστικό για την τελική έκβαση του αποτελέσματος που αναδεικνύει συχνά κάτω του μετρίου υποψηφίους, σπανιότερα το μέσο όρο και σπανιότατα ανθρώπους που έχουν και τη γνώση και τα κότσια.
Είμαστε ότι ψηφίζουμε και αυτοί που θα αναδειχθούν από την αυριανή κάλπη θα είναι αυτοί που μας ταιριάζουν. Όσοι ψηφίζουν με κριτήριο το ποιος τους έκανε το μικρορουσφετάκι, είναι διεφθαρμένοι, έστω κι αν αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης. Όσοι ψηφίζουν με κριτήριο κομματικό, αξίζουν να ζουν στη χώρα που τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια διοικείται από αυτούς που πρώτα «χαλούν» και ύστερα έρχονται να αναρωτηθούν ποιος είναι υπεύθυνος για τα «χαλάσματα». Όσοι ψηφίζουν κατ’ εντολή (γονιών, συζύγων ή αδελφών, κομματαρχών) είναι άξιοι της μοίρας τους, ενώ όσοι αδυνατούν να ξεχωρίσουν τη φιλία από την αξιοσύνη δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες.
Σκεφτείτε, λοιπόν, καλά πριν ψηφίσετε, γιατί η ψήφος σας θα καθορίσει το μέλλον των διπλανών σας, των παιδιών και των φίλων σας. Είναι η μοναδική ευκαιρία του πολίτη να λάβει ενεργό μέρος στη λήψη αποφάσεων.
Τέλος, αν οι λόγοι που σας οδηγούν στην επιλογή του υποψηφίου είναι κάποιοι από τους παραπάνω, τότε κανείς δεν μπορεί να σας απαντήσει με σιγουριά αν είναι καλύτερα να μην ψηφίσετε ή να ψηφίσετε με λάθος κριτήρια.

Μοιραστείτε την είδηση