Καλώς ήλθαν η ευημερία και η ανάπτυξη

3 Min Read

Είναι πλέον προφανές ότι οι μόνοι και οι μόνες που γκρινιάζουν είναι εκείνοι και εκείνες που ευστόχως χαρακτηρίζονται από τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Καρανίκα ως «διαπλεκόμενοι» και ως «Κατίνες». Ξύμπας ο λοιπός λαός, της ευτυχούς αυτής χώρας, πανηγυρίζει διότι επιτέλους και η πενία ηττάται και η ανάπτυξη επέρχεται καλπάζοντας με τριποδισμούς.

Δια πάντα δύσπιστο και κακόπιστο υπάρχει ως απάντηση η δήλωση του Γεωργίου Κατρούγκαλου του κομψεπίκομψου. Όστις μας διαφωτίζει ότι το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων δεν καταργείται επειδή αυτό αξιώνουν οι δανειστές και σπεύδει πρόθυμος να συμμορφωθεί η κυβέρνηση των μνημονιοσχιστών Τσίπρα-Καμμένου. Απλώς καταργείται ως …άχρηστο. Διότι η κυβέρνηση του λύνει το πρόβλημα αντιμετώπισης της φτώχειας με την καθιέρωση της εθνικής σύνταξης. Τί χρείαν έχουσι ΕΚΑΣ τα γεροντάκια, όταν η εθνική σύνταξη θα είναι 384 ευρώ; Και το ενοίκιο τους θα πληρώνουν, ή τον ΕΝΦΙΑ τους αν έχουν δικό τους «κεραμίδι» και την συμμέτοχη τους στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, και την διατροφή τους, που τώρα με τον νέο αυξημένο ΦΠΑ θα είναι πλουσιότερη, ακόμη και διακοπές στη Μύκονο θα μπορούν να κάνουν.

Άλλωστε δεν θα χρειάζεται πλέον να χρηματοδοτούν άνεργα παιδιά και άεργα εγγόνια με την σύνταξη τους, καθώς η ανάπτυξη έρχεται και θα προσφέρει θέσεις εργασίας σε όλους. Μην κοιτάτε που εξακολουθούν να κλείνουν μεγάλες επιχειρήσεις (Ηλεκτρονική, Πυρσός, Λήδρα κλπ) στέλνοντας άλλες μερικές εκατοντάδες στην ανεργία. Αυτά είναι εφήμερα. Εκείνο που επέρχεται να κοιτάτε. Όπως το περιέγραψε, λαμπρών τε και μεγαλειώδες, ο αρχιστράτηγος Πάνος. Την έχει τη λύση στο τσεπάκια του χιτωνίου παραλλαγής: Θα αναλάβουμε την παραγωγή ρώσικων όπλων τύπου καλάσνικοφ.

Εντάξει, υπάρχουν κάτι μικρολεπτομέρειες, αλλά ποιος δίνει σημασία; Όπως ας πούμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο ισχύει το καθεστώς του εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ένωση στη Ρωσία. Αλλά στο μεταξύ ο αρχιστράτηγος Πάνος μπορεί να άδει το «ακόμη τουτ’ την Άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, ώσπου να ‘ρθει ο Μόσκοβος να φέρει …τα καλασνικοφ».  Όπως έφερε και τα …άτοκα δάνεια από Ρωσία και Κίνα, τα όποια, εκτός από τον Λαφαζάνη, μας τα διαφήμιζε και ο Πάνος. (Τι να του πρωτοθυμηθούμε;).

Και ζήσανε αυτοί καλά, και εμείς… Άστο καλύτερα. Μπιιιιιιπ.

 

[email protected]

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

Μοιραστείτε την είδηση