Κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για τη φαρμακευτική κάνναβη

1 Min Read

Στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην ανάπτυξη της οικονομίας με επιχειρήσεις νέου τύπου και στην εξαγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης αποσκοπεί μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου για την παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων από κάνναβη που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη Τετάρτη.

Το σχέδιο νόμου δίνει ευκολότερη πρόσβαση σε τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και τη δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να καλλιεργούν ποικιλίες κάνναβης.

«Αυτό που επιδιώκουμε είναι από ‘κει και ύστερα η τεχνογνωσία να μεταλαμπαδεύεται σε ελληνικό προσωπικό και οι συνεργασίες να γίνονται με την ελληνική επιστημονική κοινότητα» δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης.

«Η χρήση της φαρμακευτικής κάνναβης βοηθά στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου. Σε σχέση με τον τρόπο που θα λειτουργήσει, χρειάζεται μια σαφής οριοθέτηση της καλλιέργειας της χρήσης Μουμουλίδης. Μια ρύθμιση που θα έπρεπε να γίνει από καιρό» επισημαίνει ο βουλευτής Θέμης Μουμουλίδης.

«Ασφαλώς θα υπάρξουν ασφαλιστικές δικλείδες του ΕΟΦ»  τονίζει ο Γιάννης Θεοφύλακτος, αναφερόμενος στην ασφάλεια της χρήσης.

 

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση