“Κάτω τα χέρια από το Μπούρινο”

1 Min Read

Ανάβαση στην κορυφή Ντρισινίκος (1866μ.) του Μπούρινου με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος αλλά και τα σχεδιαζόμενα εκεί αιολικά, οργάνωσε ο Ορειβατικός Σύλλογος Σιάτιστας «Ο Μπούρινος», με τη συμμετοχή κόσμου από όλη την περιοχή.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Σύλλογου Σιάτιστας Αθανάσιος Μπούρτσος, «η εκδήλωση θα έχει το χαρακτήρα της διαμαρτυρίας για τη λεηλασία της Ελληνικής φύσης, του ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου στους λίγους, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας. Η φετινή Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ευκαιρία να ενώσουμε τις τοπικές αγωνίες σε μία ενιαία και δυνατή φωνή που δεν θα μπορεί να αγνοηθεί».

- Advertisement -

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μικρό χρονικό διάστημα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας με απόφαση της ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους έργου συνολικής ισχύος 23,4 μεγαβάτ, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση έξι ανεμογεννητριών στην υψηλότερη κορυφή του Μπούρινου και τη διάνοιξη συνολικά 5.560 μ. νέου δρόμου, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες από κατοίκους και φορείς της περιοχής αλλά και την αρνητική στάση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Βοίου.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση