Κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων η κίνηση στην αγορά

2 Min Read

Δραγατσίκας: Δεν μπορούμε με τρεις μέρες δουλειάς να καλύψουμε το χαμένο τρίμηνο

Δυσαρεστημένοι, παρά τη σχετική κίνηση, εμφανίζονται οι έμποροι της Κοζάνης. Η κίνηση στην πασχαλινή αγορά της πόλης δεν ήταν η αναμενόμενη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σάκη Δραγατσίκα.

Ο ίδιος απέδωσε την κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων κίνηση, στις διαφορετικές προτεραιότητες των καταναλωτών, όπως το εορταστικό τραπέζι και η γενική ακρίβεια σε ενέργεια και καύσιμα. «Η κίνηση, δυστυχώς, δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και αυτή που θα θέλαμε για να πάρουμε ανάσα. Δουλέψαμε ελάχιστες μέρες, για την ακρίβεια μόνο τρεις και αυτές ήταν όταν βοήθησε ο καιρός στο να βγει ο κόσμος έξω. Δυστυχώς, δεν μπορούμε με τρεις μέρες δουλειά, να καλύψουμε όλο το υπόλοιπο χαμένο τρίμηνο» ανέφερε στον «Χ» ο κ. Δραγατσίκας. Κατά την εκτίμησή του η ακρίβεια έχει συντελέσει δραματικά στη μείωση της καταναλωτικής κίνησης. «Τα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ αυξημένα. Το ζητούμενο για εμάς είναι να υπάρχει δουλειά, να υπάρχει εισόδημα πάντα, ώστε να μπορεί να κινηθεί η αγορά και να παράγουμε πλούτο. Με τέτοια ποσοστά ανεργίας και τον πληθωρισμό στα ύψη, δεν μπορεί να βγει αυτή η εξίσωση» ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.

Αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκπτώσεις που αναμένονται, ο κ. Δραγατσίκας τόνισε πως εξαρχής ήταν κατά της κίνησης αυτής, αφού όπως φάνηκε με τον καιρό έχασε την ουσία της η εκπτωτική περίοδος. «Αρχικά είχαμε εκπτώσεις για δέκα ημέρες, μετά νομοθετήθηκε δεκαπενθήμερο και πλέον δεν έχει πλέον νόημα η εκπτωτική περίοδος. Δεν είναι όπως ήταν παλαιότερα. Το 99% των εμπορικών συλλόγων είναι κατά των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Κάνουμε, πλέον, εκπτώσεις εφτά με οχτώ μήνες τον χρόνο, με αποτέλεσμα να δουλεύουμε μόνο τέσσερις μήνες κανονικά» κατέληξε ο κ. Δραγατσίκας.

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση