Κινητοποιηση για την τηλεθέρμανση: “Η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα, φτώχια ανεργία, σπίτια παγωμένα”

2 Min Read

Σε κινητοποίηση στην πύλη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου προχώρησαν σωματεία της Κοζάνης με αφορμή την καθυστέρηση έναρξης της τηλεθέρμανσης. Η έναρξη της ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 15 Οκτώβρη και σήμερα Τετάρτη 18 Οκτώβρη  ξεκίνησε η λειτουργία της μονάδας 4 του ΑΗΣ που θα δώσει θερμική ενέργεια στη ΔΕΥΑΚ που θα χρειαστεί 2-3 μέρες για την επαρκή θέρμανση της πόλης.

Όπως δήλωσαν οι συνδικαλιστές η κατάσταση αυτή δεν είναι κεραυνός αν αιθρία και αποτελεί εικόνα από το μέλλον. Ακόμα και με τη λειτουργία της μονάδας 4 σε περίπτωση βλάβης της πάλι θα είμαστε στο αέρα. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε, η λειτουργία της ΔΕΥΑΚ Α.Ε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια  έχει οδηγήσει τα κέρδη και οι ζημιές τους, να καθορίζουν για το αν θα έχει θέρμανση ο λαός της Κοζάνης.

- Advertisement -

Με συνθήματα όπως « η πράσινη ανάπτυξη είναι ένα ψέμα, φτώχια ανεργία, σπίτια παγωμένα» οι συγκεντρωμένοι διαμήνυσαν την αποφασιστικότητα τους να αντιπαλέψουν την πολιτική που έχει μετατρέψει το ρεύμα και τη θέρμανση ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνει η πόλη ούτε μια μέρα χωρίς τηλεθέρμανση στο χειμώνα που είναι μπροστά μας.

Απαίτησαν να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή θερμικής ενέργειας προς τη ΔΕΥΑΚ καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα. Να μην υπάρξει σκέψη για αύξηση της τιμής της μέσα σε αυτές τις συνθήκες ακρίβειας για τα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά. 

Παράλληλα κάλεσαν τους εργαζόμενους στην σύσκεψη των σωματείων την Τετάρτη 25 Οκτώβρη, στις 7:00μ.μ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης για την οργάνωση του αγώνα για το ζήτημα της θέρμανσης. 

Μοιραστείτε την είδηση