Κίντσαμι

2 Min Read

Τι ήταν η Αποκριά; Μια ευκαιρία οι γείτονες να έρθουν κοντά, να πιουν, να τραγουδήσουν, να το «κάψουν», προσφέροντας ότι είχε ο καθένας. Χωρίς πολλά-πολλά.
Τι είναι η Αποκριά; Μια ευκαιρία για ένα (ακόμη) γλέντι. Σε παραδοσιακούς, μοντέρνους ή λάτιν ρυθμούς. Ακόμα κι αν δε θέλεις μπαίνεις γρήγορα στο χορό.
Με πολλή ή λιγότερη διάθεση
Με αρκετά ή λιγότερα χρήματα
η Κοζανίτικη Αποκριά σε εθίζει και σε τραβά γρήγορα στους ρυθμούς της.
Πάνω απ’ όλα είναι όμως μια ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι κοντά, όχι από κεκτημένη ταχύτητα, αλλά από ανάγκη να συνυπάρξουμε με έναν τρόπο πολύ πιο ουσιαστικό και αυθεντικό. Μέσα από τις ομάδες της γειτονιάς που δεν έχουν ανάγκη το δημόσιο χρήμα και τα αγορασμένα κεράσματα, για να κάνουν το κέφι τους και να δείξουν τι σημαίνει Κοζανίτικη Αποκριά.
Η Κοζανίτικη Αποκριά σε αντίθεση με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας που μυρίζουν περισσότερο «μπίζνα», βασιζόταν και εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να βασίζεται στον εθελοντισμό και στη διάθεση της γειτονιάς. Κι αυτό λέει πολλά.
Μπορεί να μην είναι πάντα εύπεπτη για τους επισκέπτες, αφού έχει το δικό της εσωτερικό κώδικα, αλλά είναι εθισμός για τους ντόπιους.
Κι αυτό αρέσει σε όλους μας, γιατί μας δίνει την αυθεντικότητα και ταυτόχρονα τη σιγουριά ότι δεν χρειάζεται να πληρώνεις πολλά για να περνάς καλά.
Καλή Αποκριά, λοιπόν.

Ιωάννα
[email protected]

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση