«Κλειστό» λόγω εργασιών το υπαίθριο θέατρο – Σημαντικές οι φθορές σ’ ένα χώρο «κόσμημα» για την πόλη- 80 χιλ. ευρώ το κόστος

1 Min Read

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί το Υπαίθριο Θέατρο της Κοζάνης, εδώ και λίγες μέρες, καθώς έχουν ξεκινήσει οι εργασίες επισκευής και συντήρησής του.
Τα συνεργεία του εργολάβου έχουν ήδη προχωρήσει στην αφαίρεση των σάπιων ξύλων που υπάρχουν, ενώ θα γίνει αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν γίνει με το πέρασμα του χρόνου.
Όπως είναι φυσικό, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος των ξύλινων κατασκευών, στις οποίες διαπιστώνεται μεγάλη φυσική φθορά. Δεν ήταν λίγες, όμως, και οι ζημιές που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το υπαίθριο θέατρο της Κοζάνης από όσους δεν έκαναν καλή χρήση του.
Το έργο έχει προϋπολογισμό 80.000 ευρώ και θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ώστε ο χώρος να είναι έτοιμος πριν την έναρξη της νέας σεζόν.
«Θα αλλαχθούν τα καθίσματα και θα γίνουν οι απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές του δαπέδου» τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αριστοτέλης Πουτακίδης.
Σε ότι αφορά τη μορφή και τη λειτουργία του χώρου αυτή δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει ως έχει, καθώς ο βασικός κορμός των εργασιών που γίνονται έχουν να κάνουν με τη συντήρηση και την καλή λειτουργία των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και όχι με άλλες, πιο ριζικές αλλαγές».

Μοιραστείτε την είδηση