Κωνσταντίνος Κοτσίφκας, ο Κοζανίτης φοιτητής και η «νύχτα στο πανδοχείο του τρόμου»

6 Min Read

«Ένα καλό βιβλίο είναι ένας καλός φίλος» είπε ο Ζακ- Ανρί Μπερναρντέν ντε Σεν Πιερ και ο 22χρονος φοιτητής αρχιτεκτονικής Κωνσταντίνος Κοτσίφκας έχει δημιουργήσει έναν «καλό φίλο», καθώς μόλις εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο, ένα μυθιστόρημα τρόμου με τίτλο «Νύχτα στο πανδοχείο του τρόμου».  Το «μικρόβιο» της συγγραφής μπήκε μέσα του λίγα χρόνια πριν, χάρη στο μάθημα της λογοτεχνίας. «Παρουσιάζαμε βιβλία μέσα στο μάθημα και είπα γιατί να μη γράψω και εγώ το δικό μου; Κι έτσι ξεκίνησα να γράφω διηγήματα και ιστοριούλες, όταν ήμουν στη δευτέρα Λυκείου και λίγο αργότερα να τα οργανώνω σε βιβλία» λέει ο Κωνσταντίνος μιλώντας στο “Χρόνο” και τη Θένια Βασιλειάδου.

Ξεκίνησε να γράφει το συγκεκριμένο βιβλίο στα 20 του και του πήρε γύρω στους επτά με οκτώ μήνες να το ολοκληρώσει. Ο ελεύθερος

Ο Κωνσταντίνος Κοτσίφκας

χρόνος του ήταν περιορισμένος, καθώς σπουδάζει σε μια πολύ απαιτητική σχολή, στην οποία είναι συνεπής. «Στην αρχή πειραματιζόμουν, δημιουργούσα χαρακτήρες και έλεγα αυτός μου αρέσει, αυτόν θα τον κρατήσω, θα τον βάλω να κάνει αυτό, το άλλο, θα βγει μια ιστοριούλα και κάπως έτσι έφτασα στο μυθιστόρημα». Σύμφωνα με τον ίδιο, μια από τις δυσκολίες της συγγραφής είναι ότι δεν μπορείς να προκαθορίσεις χρονικά το πότε θα βγει το βιβλίο, καθώς δεν μπορείς να δουλεύεις πάνω στο βιβλίο όλες τις ημέρες. Πρέπει να έχεις κυρίως χρόνο, αλλά και έμπνευση. «Δεν πρέπει να πιέζεις τον εαυτό σου και να κάθεσαι πάνω από έναν υπολογιστή λέγοντας, σήμερα πρέπει να βγάλω δέκα σελίδες».

«Το ξέρεις ότι θα σου έρθει η έμπνευση, όταν η ιστορία που θέλεις να γράψεις, σχηματίζεται μέσα στο μυαλό σου σαν εικόνα. Το σκέφτεσαι σαν ταινία στο μυαλό σου και το μεταφράζεις με λέξεις» λέει ο νεαρός συγγραφέας που εξηγεί ότι ο τίτλος του βιβλίου επιλέχθηκε μεταξύ πολλών διότι ήταν ο πιο σχετικός με την ιστορία. Το βιβλίο σε κρατάει σε εγρήγορση, καθώς έχει ανατροπές, αγωνία και jump scares.

Οι εκδόσεις «ΔΙΑΝΟΙΑ» ήταν ο μοναδικός εκδοτικός οίκος που του απάντησε θετικά. Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσει κάποιος τη συγγραφή ενός βιβλίου, μέχρι να έρθει η ώρα να εκδοθεί είναι μια μεγάλη και ψυχοφθόρα διαδικασία, καθώς δεν μπορεί κάποιος να γνωρίζει αν θα ενδιαφερθεί κάποιος οίκος για να εκδώσει το έργο του. Ο Κωνσταντίνος μέχρι να πάρει τη θετική απάντηση από τις εκδόσεις «ΔΙΑΝΟΙΑ» είχε στείλει το βιβλίο του σε πάρα πολλούς εκδοτικούς οίκους με κάποιους από αυτούς να του απαντούν αρνητικά και κάποιους άλλους να μην του απαντούν καθόλου. Ωστόσο, δεν αποθαρρύνθηκε και συνέχισε να παλεύει και στο τέλος δικαιώθηκε. Όταν πήρε τη θετική απάντηση ένιωσε ανακούφιση και δικαίωση. «Είναι δύσκολο για έναν νέο συγγραφέα να βγει στην επιφάνεια, γιατί οι καλοί εκδοτικοί οίκοι είναι πάρα πολύ επιλεκτικοί πλέον στην Ελλάδα και πρέπει πραγματικά να τους αρέσει το βιβλίο σου και να θέλουν να επενδύσουν πάνω σε αυτό και να το κάνουν προϊόν τους» λέει.

Ο Κωνσταντίνος έχει γράψει το βιβλίο σε πρώτο πρόσωπο, γιατί ήθελε να ταυτιστεί ο κόσμος πιο εύκολα με την πρωταγωνίστρια. Τώρα νιώθει πιο ώριμος και σαν άνθρωπος και σαν συγγραφέας. «Στην αρχή έγραφα πιο δύσκολα ιστορίες, ενώ τώρα μου βγαίνει πιο άνετα και πιο φυσικά στο δεύτερο βιβλίο».  Έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει το δεύτερο του βιβλίο, το οποίο θα είναι και πάλι μυθιστόρημα τρόμου αλλά μεγαλύτερο από το πρώτο του. Θα έχει να κάνει με μια παρέα εφήβων σε ένα Λύκειο στην Αγγλία, όπου καταφθάνει ένας καινούριος μαθητής, χωρίς πολύ καλή φήμη. Ο ίδιος γίνεται φίλος με τους πρωταγωνιστές και τους καλεί σε μια δεξίωση στο εξοχικό του, η οποία μετατρέπεται σ’ έναν αγώνα επιβίωσης.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όλα αλλάζουν στη ζωή της 24χρονης Ρέινι όταν δέχεται μια σημαντική επαγγελματική πρόταση από έναν μυστηριώδη άντρα. Η ίδια ενθουσιάζεται και είναι πρόθυμη να ταξιδέψει μέχρι το Μπρούκλιν, για να τον συναντήσει. Ωστόσο, αυτό το ταξίδι δεν θα αργήσει να πάρει άσχημη τροπή. Πόσο εύκολη θα είναι για τη Ρέινι η διανυκτέρευση στο πρώτο ερημικό πανδοχείο που θα βρεθεί μπροστά της; Δεν ακούγεται και τόσο άσχημη ιδέα. Τουλάχιστον μέχρι να ανακαλύψει ότι η ίδια και οι υπόλοιποι πελάτες του πανδοχείου είναι πιόνια στο αρρωστημένο παιχνίδι ενός άγνωστου διοργανωτή, ένα παιχνίδι θανάτου.

Και κάπως έτσι αρχίζει ο τρόμος…

Πώς θα αντιδράσει η Ρέινι όταν το σκοτεινό μυστικό του άντρα με τα αρχικά Σ.Ν. βγει στην επιφάνεια; Και, κυρίως, θα καταφέρει να βγει ζωντανή από αυτή την ιστορία παράνοιας και φρίκης;

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση