Κόντρα για τον απολογισμό στο Περιφερειακό Συμβούλιο

1 Min Read

Ο απολογισμός του 2017 συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης. Την εισήγηση έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ηλίας Κάτανας, ο οποίος αναφέρθηκε σε μια λογιστική αποτύπωση των πεπραγμένων, τα οποία παρουσιάστηκαν πολιτικά τον περασμένο Δεκέμβριο. «Είναι ένας λογαριασμός νοικοκυρέματος» υπεραμύνθηκε του απολογισμού ο Ηλίας Κάτανας.

Κριτική άσκησε στην λογιστική εικόνα των περιφερειακών ενοτήτων και της έδρας η επικεφαλής της Ελπίδας Γ. Ζεμπιλιάδου, η οποία τόνισε ότι πρέπει να βλέπουμε τις πολιτικές πίσω από τα νούμερα. «Αυτό το μαγαζί δεν δουλεύει, δεν υπάρχει σχεδιασμός» δήλωσε η κ. Ζεμπιλιάδου, αναφέροντας ότι τα χρήματα δεν αξιοποιούνται όπως πρέπει.

- Advertisement -

Στη βάση της κριτικής της κ. Ζεμπιλιάδου βρέθηκαν οι δαπάνες για υπερωρίες, δημόσιες σχέσεις και ημερίδες, τις οποίες χαρακτήρισε υπέρογκες και πανηγύρια και φιέστες, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «είναι ντροπή αυτό το πράγμα. Είναι ένας απολογισμός θλίψης».

Από την πλευρά της παράταξης του Γ. Δακή αγορητής ήταν ο Δημήτρης Σαββόπουλος, ενώ ο Γ. Βήττας από τη Λαϊκή Συσπείρωση δήλωσε πως δεν επαρκούν τα υπόλοιπα και εντόπισε ένα μεγάλο διαχρονικό πρόβλημα στην απορρόφηση των κονδυλίων. «Να διεκδικηθούν περισσότερα ποσά από τον κρατικό προϋπολογισμό» τόνισε ο κ. Βήττας.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση