Κώστας Σιαμπανόπουλος: Να κάνουμε την Δυτική Μακεδονία την περιφέρεια με το γρηγορότερο ίντερνετ στα Βαλκάνια

5 Min Read

Συνέντευξη στον «Χ» του υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τον Γιώργο Αμανατίδη

Με όραμα να δει την Δυτική Μακεδονία έναν τόπο που να δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά νέοι άνθρωποι με νέες ιδέες και ελκυστικό για επιχειρήσεις που αναζητούν γρήγορες ταχύτητες στο διαδίκτυο, ο 32χρονος Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος «κατεβαίνει» για πρώτη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο πλευρό του Γιώργου Αμανατίδη. Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του πρώτου ηλεκτρονικού καταστήματος γουναρικών της χώρας, ο οποίος το 2016 εκμεταλλεύτηκε το κενό που υπήρχε στην αγορά για πωλήσεις σε χώρες της δύσης καταφέρνοντας το 95% των πωλήσεών του να γίνονται στο εξωτερικό και πάνω από το 50% αυτών στις ΗΠΑ.

- Advertisement -

Ως άνθρωπος που ασχολείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, θέτει ως προτεραιότητα να κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να καταστεί η Δυτική Μακεδονία ως η περιφέρεια με το ταχύτερο ίντερνετ στα βαλκάνια. «Δεν είμαι οπαδός των μεγάλων σχεδίων και έργων που προτείνουν αρκετοί και καταντά να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια για εργοστάσια και επιχειρηματικό ενδιαφέρον στην περιοχή και δεν έχουμε δει τίποτα. Και πως να έρθει μια μεγάλη εταιρεία να επενδύσει όταν η περιοχή έχει ελλιπές οδικό δίκτυο, δεν υπάρχει σιδηροδρομικό δίκτυο και ένα αεροδρόμιο που υπολειτουργεί. Εγώ προτείνω να γίνει η περιοχή ένας χώρος με πολύ γρήγορο ίντερνετ και να προσελκύσει στη συνέχεια data center και εταιρείες που ασχολούνται με την επιστήμη των δεδομένων και χρειάζονται υψηλές ταχύτητες. Αυτά θα δημιουργήσουν και πολλές θέσεις εργασίας ψηφιακών εργατών» αναφέρει ο κ. Σιαμπανόπουλος.

Ο 32χρονος επιχειρηματίας δηλώνει οπαδός της παραγωγικής συζήτησης και επιθυμεί μετά τις εκλογές να «καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συζητήσουμε με τις ώρες και τις μέρες στην στρατηγική που θα ακολουθηθεί για να πάει η Δυτική Μακεδονία βήματα μπροστά. Στον συνδυασμό μας υπάρχουν πολλοί επιστήμονες και άνθρωποι της επιχειρηματικότητας, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να εκμεταλλευτούμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και να στοχεύσουμε σε νέα πράγματα» προσθέτει.

Ο Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος είναι και αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Μικροεπενδυτών Φωτοβολταϊκών Δυτικής Μακεδονίας και έχει εμπειρία από τον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιθυμία του είναι να συμμετέχει ενεργά η κοινωνία σε ενεργειακή κοινότητα. «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να απαιτήσουμε σαν περιοχή ένα κοινωνικό έργο, δηλαδή να διεκδικήσουμε εδάφη από την ΔΕΗ για να κατασκευαστεί ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό με στόχο τον ενεργειακό συμψηφισμό για να μην ξαναπληρώσει ρεύμα κανένα από τα νοικοκυριά που θα συμμετέχει. Αυτό με την προϋπόθεση ότι θα απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση να παραχωρήσει χώρο στο δίκτυο για έργα κοινωνικού σκοπού για περιοχές απολιγνιτοποίησης και να έχουν απόλυτη προτεραιότητα. Δυστυχώς στην χώρα μας και στην περιοχή μας δεν υπήρξε ποτέ καμία οργάνωση με τις ΑΠΕ και το «παιχνίδι» αυτό έχει πάρει τον δρόμο του με τα έργα που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2024 να είναι αυτά των μεγαλοεπενδυτών και ελάχιστα μικροεπενδυτών» τονίζει.

Όσον αφορά στην υποψηφιότητά του με τον συνδυασμό «Συμμαχία για την Ανάπτυξη» με τον Γιώργο Αμανατίδη, τονίζει πως νιώθει «σιγουριά γιατί πρόκειται για να έναν ικανό άνθρωπο που έδειξε το έργο του τόσο στην ΑΝΚΟ Α.Ε. όσο και ως βουλευτής. Έχει αποτελεσματικότητα, εμπειρία και πιστεύω σε αυτόν. Όπως πιστεύω ότι θα αλλάξει η Δυτική Μακεδονία και δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να πάμε ένα βήμα μπροστά» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Σιαμπανόπουλος περιγράφοντας την εικόνα της Δυτικής Μακεδονίας από την δική του ματιά, μιλά για μια περιφέρεια «που ενώ όλη η χώρα μετά την κρίση βλέπει μια μερική ανάπτυξη, η Δυτική Μακεδονία δυστυχώς δεν το βιώνει αυτό. Αντίθετα το μέλλον είναι αβέβαιο και τα πάντα είναι ρευστά. Γι’ αυτό θα ήθελα περισσότερους ανθρώπους στις συζητήσεις για τον τόπο, γιατί όταν συζητάς μόνο τότε πραγματικά μαθαίνεις τι συμβαίνει και σκέφτεσαι λύσεις. Θα ήθελα πολίτες που ενδιαφέρονται πραγματικά για τον τόπο μακριά από ένα ψηφοθηρικό σύστημα» καταλήγει ο ίδιος.

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση