Κοζάνη και Τρίκαλα υπέγραψαν τη Διακήρυξη Αρχών Συνεργασίας για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς

1 Min Read

Σε ημερίδα για την ανάδειξη της βιομηχανικής κληρονομιάς στα Τρίκαλα συμμετείχε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Ο κ. Μαλούτας υπέγραψε εν συνεχεία τη διακήρυξη αρχών συνεργασίας ΟΤΑ προς τη δημιουργία δικτύου για την προστασία της βιομηχανικής κληρονομιάς, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε την έμφαση που δίνει ο Δήμος Κοζάνης στην ανάδειξη νέων αναπτυξιακών δεδομένων, μετά την περίοδο απεξάρτησης από τον λιγνίτη μέσω αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κοζάνης αναφέρθηκε στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία υιοθετήθηκε το κείμενο  Διακήρυξης Αρχών του Δικτύου για την προστασία της Βιομηχανικής Κληρονομιάς.

- Advertisement -

Σημειώνεται, ότι στόχος του δικτύου είναι η θεσμική προστασία, καθώς και η ανάδειξη και προβολή της βιομηχανικής κληρονομιάς, μέσω συνεργασιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, το δίκτυο θα επιδιώξει να παραμείνουν ως επισκέψιμοι χώροι και «ενεργά» μνημεία, τα βιομηχανικά μνημεία της χώρας, που αποτελούν την βιομηχανική της ιστορία και κληρονομιά.

Μοιραστείτε την είδηση