Κοζάνη Τόπος Να Ζεις: Οι εξελίξεις για την Μετάβαση τρέχουν και στο Δημαρχείο Κοζάνης αγρόν αγοράζουν

2 Min Read

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Κοζάνη η 4η Συνεδρίαση της Εδαφικής Επιτροπής του Π.Δ.Α.Μ. 2021-2027, ένα όργανο που όπως το αποκάλεσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σοφός και εχει απόλυτο δίκιο, είναι το υπέρτατο όργανο για την μετάβαση στην Δυτική Μακεδονία.

Στις αρχικές παρουσιάσεις των στελεχών της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΔΑΜ και της Μετάβασης ΑΕ ειπώθηκαν πολλά σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος της Δίκαιης Μετάβασης και η αλήθεια είναι, ότι παρουσιάστηκε μια εικόνα που απέχει πολύ από την εικόνα που όλοι εμείς ως πολίτες έχουμε αποκομίσει μέχρι σήμερα. Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη Τόπος να Ζεις» ήταν παρούσα και θα γίνει η ανάλογη κριτική των όσων ακούσαμε τις επόμενες μέρες.

- Advertisement -

Δυστυχώς, ο Δήμος Κοζάνης δεν εκπροσωπήθηκε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους της διαδικασίας και δεν είχε καμία παρέμβαση. Επίσης, δεν πρότεινε κανένα έργο για την σχετική έκδοση των σχετικών προσκλήσεων εκ μέρους του ΔΑΜ ενώ προτάθηκαν 103 έργα από άλλους δήμους και διάφορους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας γεγονός που δεν είναι μεν απαγορευτικό για το μέλλον αλλά είναι ενδεικτικό της λειτουργίας του Δήμου μας. Ο μεγαλύτερος Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας που πλήττεται ως επί το πλείστον από την απολιγνιτοποίηση και οφείλει να αξιοποιήσει με κάθε τρόπο τους πόρους του ταμείου απουσιάζει από τις κορυφαίες διεργασίες του προγράμματος, ενός προγράμματος προϋπολογισμού 988 εκατομμυρίων ευρώ!!!

Δυστυχώς, η Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη μοιάζει να αδυνατεί να αντιληφθεί τον ρόλο της και την ευθύνη της και αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο σαφές. Οι εξελίξεις για την Μετάβαση τρέχουν και στο Δημαρχείο Κοζάνης αγρόν αγοράζουν!

Κοζάνη Τόπος Να Ζεις

Μοιραστείτε την είδηση