Κρατώντας τη γυάλινη σφαίρα της Ε.Ε.

1 Min Read

Διαχρονικά οι Έλληνες πολιτικοί ψεύδονται όταν μιλούν για εξελίξεις, τις οποίες δήθεν δεν γνώριζαν, όπως για παράδειγμα στα ενεργειακά θέματα.
Καμία μεγάλη απόφαση δεν έρχεται αίφνης και χωρίς προειδοποίηση, καθώς με τα λόγια των ευρωβουλευτών μας το 70% της εθνικής πολιτικής αποτελεί επί της ουσίας ενσωμάτωση και εναρμόνιση με τη βασική κοινοτική νομοθεσία.
Η απαγόρευση χρήσης της πλαστικής σακούλας ξεκίνησε να συζητιέται πριν 15 χρόνια λέει ο Νότης Μαριάς, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης επισημαίνει το ίδιο για τα ενεργειακά.
Καμία ατάκα, λοιπόν, του τύπου «πέφτω από τα σύννεφα» και καμία δικαιολογία δεν μπορεί να σταθεί, αφού για όσους στοιχειωδώς μπορούν να διαβάσουν τα ευρωπαϊκά βασικά νομοθετικά κείμενα είναι σαν να κρατά κάποιος στα χέρια του μια γυάλινη σφαίρα πάνω στην οποία μπορεί να διαβάσει τα μελλούμενα.
Και είναι αλήθεια ότι αυτή η σφαίρα έγραφε και εξακολουθεί να γράφει πολλά και διάφορα για το τι θα γίνει με το λιγνίτη, με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τις πλαστικές σακούλες, για την αλιεία, στους ωκεανούς και στις θάλασσες. Τα πάντα λέει. Το θέμα είναι ποιος έχει τα κότσια προσφέροντας σοβαρές υπηρεσίες και όχι χαϊδεύοντας αυτιά να πει τα πράγματα με το όνομά τους.
Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση