Κρούσματα τηλεφωνικής απάτης στην Κοζάνη για την επιστροφή ρεύματος

2 Min Read

Δημόσια καταγγελία επιχειρηματία της πόλης στον «Χ»

Την καταβολή της επιδότησης ρεύματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, διάλεξαν επιτήδειοι για να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από τους πολίτες της Κοζάνης. Την Δευτέρα, άγνωστη κάλεσε επιχειρηματία της πόλης και προσποιούμενη την υπάλληλο της ΔΕΗ, επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα ευτυχώς χωρίς επιτυχία.

- Advertisement -

Η Λεμονιά Παυλίδου, η οποία διατηρεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών στην Κοζάνη, δέχθηκε το τηλεφώνημα της άγνωστης το μεσημέρι της Δευτέρας. «Ναι καλησπέρα κ. Παυλίδου, τηλεφωνώ από την ΔΕΗ για την επιστροφή του ρεύματος. Επιχειρούμε να καταβάλουμε το ποσό στον λογαριασμό τραπέζης που μας δώσατε, αλλά δεν ολοκληρώνεται η συναλλαγή γι’ αυτό θα θέλαμε αν γίνεται λογαριασμό σε άλλες τράπεζες» είπε χαρακτηριστικά στην κ. Παυλίδου η άγνωστη φωνή.

«Με το που μου ζήτησε να της δώσω λογαριασμό σε τράπεζα που μου πρότεινε παραξενεύτηκα και της είπα να μιλήσει με τον λογιστή μου, τον οποίο είπε πως κάλεσε αλλά δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Μόλις της είπα ότι θα μιλήσω εγώ μαζί του το έκλεισε» μας είπε η κ. Παυλίδου. Σύμφωνα με την ίδια, λίγη ώρα αργότερα η άγνωστη φωνή ξανακάλεσε και της ζήτησε να της δώσει τραπεζικό λογαριασμό σε τρίτη τράπεζα αυτή τη φορά, κάτι που αρνήθηκε και η τηλεφωνική επικοινωνία διακόπηκε. «Της είπα πως δεν μπορώ να δώσω τραπεζικό λογαριασμό σε άγνωστο άτομο, γιατί τόσα ακούμε και γίνονται και τότε μου έκλεισε το τηλέφωνο. Ενημέρωσα και την αστυνομία για το θέμα και τους έδωσα και τον αριθμό κινητού που με κάλεσαν» πρόσθεσε η κ. Παυλίδου, η οποία ζήτησε από τον «Χ» να δημοσιευτεί η καταγγελία της για να μην υπάρξουν άνθρωποι που θα μπουν στην διαδικασία να δώσουν τραπεζικούς λογαριασμούς και κωδικούς τράπεζας.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση