Κ. Μητσοτάκης: “Πάμε δυνατά να εκλέξουμε το Γιώργο Κασαπίδη Περιφερειάρχη”

6 Min Read

Ανοιχτή συγκέντρωση στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού

Στην Κοζάνη και συγκεκριμένα στην κατάμεστη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση με τον Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψήφιο, Γιώργο Κασαπίδη. Όπως ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Μητσοτάκης, ήρθε σε μια συμβολική μέρα για τη Νέα Δημοκρατία, η οποία κλείνει τα 49 της χρόνια.

- Advertisement -

«Αυτή η παράταξη, κυρίες και κύριοι, η Νέα Δημοκρατία, επέλεξε και σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές να κάνει συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και να δώσει ξεκάθαρη στήριξη σε 13 υποψήφιους Περιφερειάρχες. Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Γιώργο Κασαπίδη για Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας. Δίνουμε αυτήν την πολιτική στήριξη στις Περιφέρειες όχι μόνο για να δώσουμε μια πολιτική διάσταση σε μία μάχη η οποία εκ των πραγμάτων έχει τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά για να καταδείξουμε την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στα πρόσωπα και στις ομάδες των περιφερειακών ηγεσιών» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Μιλώντας για το αναπτυξιακό σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «το γεγονός ότι αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και εξασφάλισε για τη χώρα αλλά και για τις περιφέρειες σημαντικά αυξημένους πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πολλά δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης τα οποία τα επόμενα χρόνια θα πέσουν στην πραγματική οικονομία αλλά και πολύ αυξημένους πόρους ως προς τα περιφερειακά προγράμματα. Εδώ, το πρόγραμμα της Δυτικής Μακεδονίας είναι αυξημένο κατά τουλάχιστον 60 εκατομμύρια. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτοί οι πόροι να δαπανηθούν σε συντονισμό και κοινό βηματισμό με την κεντρική κυβέρνηση. Και ακριβώς αυτό εξασφαλίζει η συνέχεια της παραμονής του Γιώργου Κασαπίδη στο ρόλο του Περιφερειάρχη.

Και αυτή η πορεία δημιουργίας, η οποία ξεκίνησε πριν από κάποια χρόνια, να μπορέσει να συνεχιστεί και την επόμενη πενταετία. Για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να συνεργαστούμε μαζί αρμονικά για το καλό το δικό σας. Για να μπορέσουμε να συντονίσουμε τις πολιτικές μας για να εξασφαλίσουμε ότι σημαντικά έργα τα οποία ωρίμασαν την προηγούμενη τετραετία θα υλοποιηθούν. Και να μπορέσουμε να εγγυηθούμε ότι το όραμά μας, το κοινό μας όραμα, αλλά και το δικό μου όραμα για τη Δυτική Μακεδονία θα μπορέσει να γίνει πράξη».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Δυτική Μακεδονία θα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια στην πράσινη μετάβαση, με αξιοποίηση των σημαντικών πόρων από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, ώστε να μπορέσει να παίξει κυρίαρχο ρόλο στις νέες μορφές παραγωγής ενέργειας, από τις ανανεώσιμες πηγές μέχρι το υδρογόνο. «Μία Περιφέρεια η οποία, όμως, θα μπορέσει να παίξει και πρωταγωνιστικό ρόλο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών παιδείας και υγείας για τους κατοίκους της. Έβλεπα πριν από λίγο τη φωτογραφία από τη νέα πτέρυγα του «Μαμάτσειου», ένα σημαντικό έργο το οποίο δρομολογείται ήδη. Ένα μόνο από τα πολλά έργα» είπε.

«Αυτό το οποίο, λοιπόν, θέλω να σας πω, φίλες και φίλοι, είναι ότι στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη και του συνδυασμού του συντονίζονται και οι δικές μας κεντρικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Και γι’ αυτό θα επιμείνω πάρα πολύ και θα ζητήσω από όλα τα στελέχη μας, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, να δώσουμε αυτό τον αγώνα μαζί, συντονισμένα, να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν πάντα. Ξέρετε, εξουσία σημαίνει ευθύνη, εξουσία σημαίνει ότι πολλές φορές παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις οι οποίες ενίοτε μπορεί να ενοχλούν κάποιους. Όταν γίνονται όμως με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, εν τη ευρεία έννοια, αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές. Κάτι ξέρουμε και εμείς, γιατί και εμείς σε κεντρικό επίπεδο συγκρουστήκαμε με πολλές κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες, και κερδίσαμε. Και το ίδιο θα γίνει και εδώ, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας» είπε μιλώντας για το Γιώργο Κασαπίδη ο Πρωθυπουργός.

Παίρνοντας το λόγο ο Γιώργος Κασαπίδης ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την παρουσία του.

«Από αυτήν την αίθουσα δεσμευτήκαμε πριν από τέσσερα χρόνια να αλλάξουμε τη Δυτική Μακεδονία, να τη βάλουμε σε τροχιά ανάπτυξης, δεν μας περιποιούσε τιμή η Δυτική Μακεδονία να είναι ουραγός των εξελίξεων. Οι Δυτικομακεδόνες έχουν αποδείξει ιστορικά ότι είναι πρωτοπόροι στους αγώνες.  Με τη δική σας υποστήριξη μπορέσαμε να δώσουμε περιεχόμενο στην απόφαση για την απολιγνιτοποίηση και να έχουμε ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δίκαιης Ανάπτυξης με έναν προϋπολογισμό 5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία είναι διαθέσιμα για τους αναπτυξιακούς σκοπούς, στόχους και κατευθύνσεις της Περιφέρειάς μας» ανέφερε.

«Όλοι θα θυμόμαστε αυτήν την ημέρα, η παρουσία του Πρωθυπουργού σημαίνει το εγερτήριο του αγώνα για να μπορέσουμε να μεταφέρουμε το μήνυμα της νίκης της Δυτικής Μακεδονίας απέναντι στα χρόνια προβλήματα που αντιμετώπιζε. Πάμε μαζί για τη νίκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρωθυπουργό μας που μας στηρίζει και θα συνεχίσει να μας στηρίζει με τον ίδιον στο τιμόνι της χώρας» κατέληξε ο κ. Κασαπίδης.

Θένια Βασιλειάδου – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση