«… Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα, ακόμα πιο ψηλά…»! Γράφει ο Δημήτρης Κλείδης

3 Min Read

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου (που μετέχουν και οι ομάδες της περιοχής μας) της Γ’ Εθνικής, καθώς δύο μόλις «στροφές» πριν από το τέρμα του, δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη ο πρωταθλητής του, καθώς επίσης και μία ακόμη θέση από τις ομάδες, που θα υποβιβασθούν.

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής υπήρξαν νικηφόρα και για τις δύο ομάδες της Κοζάνης, οι οποίες ήδη βρίσκονται στην 2η και 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με την μεν «Κοζάνη» να έχει 41 βαθμούς και μείον 2 από τον προπορευόμενο Μακεδονικό Θεσ/νίκης, την δε Α.Ε.Π. Κοζάνης να έχει 36 βαθμούς, όσους και ο Εδεσσαϊκός.

- Advertisement -

Η αυριανή (21η αγωνιστική) είναι καθοριστική για την τύχη της ομάδας του πρωταθλητού, αλλά και τεσσάρων ομάδων για την παραμονή τους στην Γ’ Εθνική.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ντέρμπυ κορυφής μεταξύ Μακεδονικού – Α.Ε.Π. Κοζάνης, αλλά και στους αγώνες Μεγ. Αλεξάνδρου Τρικάλων Ημαθίας – Α.Ε. Λευκίμης και  Εδεσσαϊκού – Θύελλας Σαρακηνών.

Από την έκβαση του αγώνος Μακεδονικού – Α.Ε.Π. Κοζάνης κρίνεται, ως επί το πλείστον, ο τίτλος του πρωταθλητού. Ο προπορευόμενος Μακεδονικός «ποντάρει» στην έδρα. Μία έδρα, όμως, όχι «καυτή» και «αχτύπητη», ενώ αγωνιστικά δεν βρίσκεται και στην καλλίτερή του κατάσταση. Αντίθετα, η Α.Ε.Π. Κοζάνης, ύστερα από μία προσωρινή αγωνιστική  χαλάρωση, επανήλθε δριμύτερη και συνεχίζει τις τελευταίες νικηφόρες εμφανίσεις της, καθώς εμφανίζει ένα σφριγηλό και γεροδεμένο σύνολο, που μπορεί να «χτυπήσει» και  ντός και εκτός έδρας οποιοδήποτε αντίπαλο. Ποιοτικά, έχει καλλίτερο έμψυχο υλικό, που συνδυάζει τεχνική αλλά και δύναμη, εμπειρία αλλά και νεανικότητα, αγωνιστικότητα αλλά και μεθοδικότητα. Οι ποδοσφαιριστές της Α.Ε.Π. Κοζάνης έχουν την ψυχολογία του νικητή και θέλουν να φεύγουν από το γήπεδο με το «κεφάλι ψηλά», στεφανωμένοι με την νίκη, την οποία διεκδικούν και κατακτούν, υπό συνθήκες καθαρές και μακράν από διαιτησίες κατευθυνόμενες.

Εκείνο, λοιπόν, που είναι αναγκαίο για το αυριανό ντέρμπυ, είναι να εξασφαλισθεί  νάλογη των περιστάσεων διαιτησία. Μια διαιτησία, χωρίς παράπονα από τους διαγωνιζομένους,  των οποίων θα σεβασθεί τις προσπάθειες και τον ιδρώτα τους, καθώς θα κρίνεται ένας τίτλος και πιθανότατα και μία κατηγορία.

Ευχή όλων είναι, η διαιτησία να κρατηθεί στο «ύψος της» και νικητής να αναδειχθεί ο καλλίτερος ή και ο τυχερότερος.

Ήδη, οι δύο ομάδες μας πραγματοποιούν εντυπωσιακή πορεία στο πρωτάθλημα. Θέλουν  όμως κάτι ακόμη. Ίσως αυτό, που ο Νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης έχει γράψει:

«… Λίγο ακόμα να σηκωθούμε, λίγο ψηλότερα, ακόμα πιο ψηλά…».

Για να δικαιωθούν έτσι και οι αξιέπαινες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, των προπονητών, των διοικητικών παραγόντων, των τεχνικών συμβούλων, των φιλάθλων και γενικά όλων όσοι συμβάλουν, με τον τρόπο τους στην ευόδωση του σκοπού τους!…

Δημ. Κλείδης

Μοιραστείτε την είδηση