Μα καλά, δεν έχουν παντεσπάνι;

1 Min Read

Η παγκόσμια ενεργειακή κρίση έφτασε στα σπίτια μας, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Καήκαμε και τσουρουφλιστήκαμε, ανοίγοντάς τους, και αναθεματίσαμε την ώρα και τη στιγμή που ζούμε σε μέρος με βαρύ χειμώνα κι έχουμε ανάγκη από επιπλέον θερμαντικά σώματα.
Είμαστε ενεργειακά φτωχοί. Για την ακρίβεια είμαστε φτωχοί σκέτο. Γιατί ακόμα κι αν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε κάποιους λογαριασμούς ρεύματος με τις όποιες οικονομίες μας, δεν θα καταφέρουμε να πληρώσουμε τους υπόλοιπους, την ώρα που οι μισθοί μας παραμένουν στάσιμοι. Να μην συζητήσουμε για τα σούπερ-μάρκετ και τα προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης. Αυτά έχουν εκτοξευθεί.
Τι θα συμβεί, λοιπόν; Θα περιορίσουμε κι άλλο τις ελαστικές δαπάνες και στο τέλος θα δουλεύουμε για να πληρώσουμε το ψωμί και τα βασικά είδη διατροφής.
Και όχι, τα παραπάνω δεν είναι καθόλου “λαϊκισμός”, ούτε και αντιπολιτευτική κριτική. Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι, εκτός εκείνων που βρίσκονται στη δική τους “φούσκα”, στην οποία αντί για ψωμί τρώνε παντεσπάνι.

Μοιραστείτε την είδηση