Μαθαίνω πώς να μαθαίνω

2 Min Read

Κάποτε το θέμα της επιλογής της επαγγελματικής διαδρομής έκλεινε με τις πανελλαδικές. Όσοι δεν περνούσαν, έψαχναν κι έβρισκαν το δρόμο τους, ενώ όσοι περνούσαν έβγαιναν στον επαγγελματικό στίβο τέσσερα χρόνια μετά.
Μερικές δεκαετίες μετά, όλα είναι διαφορετικά. Το τι θα επιλέξεις στη ζωή σου στα 18 είναι πολύ πιθανόν να μην είναι το ίδιο με αυτό που θα κάνεις στα 50.
Βλέπετε η ζωή αλλάζει με τόσο γοργούς ρυθμούς που επαγγέλματα χάνονται και νέα εμφανίζονται διαρκώς.
Αυτό, λοιπόν, που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να μαθαίνει κάποιος πώς να μαθαίνει. Μετατρέποντας τις εμπειρίες του σε γνώση και προσπαθώντας μέσα από αυτές να αποκτήσει νέες δεξιότητες. Επενδύοντας σε νέα εργαλεία μάθησης που θα τον κάνουν ανταγωνιστικό στην αγορά εργασίας. Επιδιώκοντας διαρκώς να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί και του δίνει κίνητρο να γίνεται ολοένα και καλύτερος.
Η ιστορία είναι ότι η γνώση και η αναζήτηση δεν σταματούν. Σ’ έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο και η επαγγελματική ιδιότητα είναι ρευστή και διαρκώς επαναδιαπραγματεύσιμη.
Οπότε είναι σίγουρο ότι για όλους σήμερα ξεκινά η πρώτη φάση της διερεύνησης του επαγγελματικού τους μέλλοντος. Η επιτυχία στο πανεπιστήμιο δεν είναι ευκαιρία ν’ αράξεις, αλλά ούτε και η αποτυχία σημαίνει κάτι. Μαθαίνω πώς να μαθαίνω είναι η απάντηση.
Iωάννα

Μοιραστείτε την είδηση