Μάθανε ότι…διαλυόμαστε, πλακώσανε και…

3 Min Read

Εδώ ταιριάζει «γάντι», με ελαφρά παραλλαγή στο ρήμα και το υποκείμενο, για να αποφύγουμε και τις βωμολοχίες και το ρατσισμό του πρωτοτύπου, μια γνωστή σε όλους παροιμία: Μάθανε ότι διαλυόμαστε, πλακώσανε και από την …Γουινέα.

Αναφέρομαι βεβαίως σε αυτή την εκπληκτική ιστορία της κατάληψης δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων στην Θεσσαλονίκη. Για την όποια κατηγορείται από το κόμμα που κυβερνά –με επίσημη ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου- ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και η αστυνομία, επειδή η εκκένωση των κτιρίων από τους καταληψίες και η σύλληψη 74 εξ αυτών θεωρήθηκαν ενέργειες αντίθετες προς το πνεύμα του κόμματος. Ενώ η τάση των «53» έφθασε στο σημείο να προειδοποιεί υπουργό-αστυνομία ότι «θα μας βρουν απέναντι τους».

- Advertisement -

Από τους 74 καταληψίες που συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, μόνο δέκα ήσαν Έλληνες πολίτες. Οι υπόλοιποι 64 ήταν «κάθε καρυδιάς καρύδι». Κυρίως Ισπανοί αναρχικοί. Αλλά και από άλλες δεκαπέντε χώρες: Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, Ιταλοί, Ελβετοί, Δανοί, Αυστριακοί, Κροάτες, Ούγγροι, Πολωνοί, Ρώσοι, Ολλανδοί, Σλοβένοι, ακόμη και από την άλλη άκρη του κόσμου. Από την Νέα Ζηλανδία και την Νέα Γουινέα. Ό,τι «δεν τους παίρνει» να το κάνουν εύκολα στη χώρα τους, έρχονται να το κάνουν σε τούτο τον τόπο όπου προφανώς ισχύει το «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε».

Πρόκειται για τους περίφημους «αλληλέγγυους». Αυτούς που ανευθύνως ξεσήκωναν τους πρόσφυγες στην Ειδομένη και τους εξωθούσαν να περάσουν τα σύνορα της ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα να υφίστανται μια μάταιη ταλαιπωρία. Που τους εμπόδιζαν ταυτοχρόνως να αποδεχτούν την μεταφορά τους σε άλλους χώρους φιλοξενίας και να απελευθερώσουν την σιδηροδρομική γραμμή.

Αυτούς, του κινήματος «Όχι Σύνορα», που είναι οι ίδιοι που έκαναν την κατάληψη και τις καταστροφές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αλλά και στα γραφεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Και όλα αυτά στο όνομα τάχα της «αλληλεγγύης» προς τους πρόσφυγες. Τους οποίους στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν κατά αισχρό τρόπο.

Αυτούς υπερασπίζεται το κόμμα σας κ. Πρόεδρε. Και εσείς σιωπάτε. Αφήνοντας τον υπουργό σας εκτεθειμένο στις εκ των έσω απειλές. Πολύ δε περισσότερο, αφήνοντας εκτεθειμένους, έναντι κινδύνου πολιτικών διώξεων, τους αστυνομικούς και τους εισαγγελείς που προσπαθούν απλώς να εφαρμόσουν τον νόμο.

Σπέρνετε, δυστυχώς ανέμους. Και θα θερίζετε, καθημερινώς, στη Θεσσαλονίκη, στα Εξάρχεια, παντού, ό,τι χειρότερο για την κοινωνία.

 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση