Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Βελβεντού συμπράττουν φωτογραφικά – Μεγάλοι και μικροί δούλεψαν με μεράκι κι έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα

2 Min Read

Φωτογραφικά έργα εκπαιδευτικών μαθητών και γονέων του Γενικού Λυκείου Βελβεντού εκτίθενται από τις 16 έως τις 19 Απριλίου στους χώρους του σχολείου, ταξιδεύοντας τους επισκέπτες σε όμορφες γωνιές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την έκθεση σε μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου» λέει ο μαθηματικός του σχολείου Χρήστος Μπέης.

- Advertisement -

Η έκθεση αποτελείται από 60 φωτογραφίες, μέσα από 16 συμμετοχές μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών και όπως λέει ο κ. Μπέης «φιλοδοξούμε έτσι να ανακαλύψουμε τις αισθήσεις και τις δεξιότητές μας».

«Διαπιστώσαμε ότι μας αρέσει η φωτογραφία» τονίζει ο άλλος μαθηματικός του σχολείου Κωνσταντίνος Καραχάλιος, που συμπληρώνει ότι «πολλοί μαθητές έχουν ιδιαίτερη αγάπη για τη φωτογραφία και αυτό διαπιστώθηκε από την λυκειάρχη του σχολείου την κ. Σερδάκη που μας πρότεινε να κάνουμε την έκθεση».

Μεγάλοι και μικροί δούλεψαν με μεράκι πολλές ώρες και απόγευμα, δείχνοντας ότι το σχολείο είναι πάνω από όλα ένας τόπος δημιουργικής έκφρασης.

Ο μαθητής Δημήτρης Νούραγας φωτογραφίζει, όπως μας λέει, τον τελευταίο 1,5 χρόνο που πήρε και την πρώτη του επαγγελματική μηχανή. «Ξεκίνησα να αποτυπώνω πορτρέτα και τοπία και κατάλαβα ότι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ» λέει. Η επαφή του ξεκίνησε τελείως τυχαία μέσα από ένα φίλο φωτογράφο και τελικά η φωτογραφία τον κέρδισε. «Όταν μου πρότειναν οι καθηγητές μου να συμμετέχω, το δέχτηκα με χαρά κατευθείαν. Χρειάστηκαν αρκετές ώρες για το στήσιμο, αλλά το αποτέλεσμα μας δικαίωσε» λέει ο Δημήτρης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα στο Λύκειο Βελβεντού.

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση