Με επιτυχία η εκδήλωση για το περιβάλλον στην Πτολεμαίδα

3 Min Read

Την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τίμησαν ο Δήμος Εορδαίας , η ΔΙΑΔΥΜΑ και η ΔΕΗ με τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης , που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6-6-2016 στο Παλιό Πάρκο Πτολεμαϊδας με τη συμμετοχή Δημοτικών Σχολείων και του Ειδικού Σχολείου της Πόλης .

Υποδεχόμενος τους εκπροσώπους των φορέων και τους μαθητές ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης επεσήμανε : «Ο Δήμος Εορδαίας μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος μαζί μα τη ΔΙΑΔΥΜΑ και τη ΔΕΗ, συνδιοργάνωσε τη σημερινή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που ήταν η 5η Ιουνίου. Θέλω να συγχαρώ τους συνδιοργανωτές και να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που με προθυμία συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση. Η προστασία και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε γιατί οι επιπτώσεις από τις ανθρώπινες δραστηριότητες επέφεραν την κλιματική αλλαγή , που σήμερα είναι ο υπ΄αριθμόν ένα φυσικός κίνδυνος. Η επιλογή μας να απευθυνθούμε στα παιδιά της περιοχής μας έγινε γιατί πιστεύουμε ότι τα παιδιά είναι η ελπίδα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά και για να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας αρμοδίων φορέων , υπηρεσιών και πολιτών . Θα πρέπει λοιπόν να επιδείξουμε όλοι μεγαλύτερη ευαισθησία , προκειμένου να έχουμε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον».    

Στο χαιρετισμό του ο Διευθυντής της ΔΙΑΔΥΜΑ Δημοσθένης Μαυρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το επόμενο διάστημα θα βελτιωθεί η περιβαλλοντική συμπεριφορά όλων σε πολλά επίπεδα , τονίζοντας πως οι εκπρόσωποι του φορέα έχουν ενημερώσει 4000 μαθητές για το θέμα της Ανακύκλωσης , ενώ αναμένεται η ενημέρωση άλλων 15000 μαθητών σε επίπεδο Δυτική Μακεδονίας .

Στέλνοντας το δικό του περιβαλλοντικό μήνυμα ο Διευθυντής Λειτουργικής Υποστήριξης της ΔΕΗ.Α.Ε.-Λ.Κ.Δ.Μ. Δημήτρης Ζαραφίδης , τίμησε το παλιό στέλεχος της ΔΕΗ Ιωάννη Ρούση για τη συμβολή του στην αναβάθμιση του πρασίνου σε όλο το λεκανοπέδιο , ενώ την εκδήλωση χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Μόσχος Μόσχου..

Τα παιδιά που κατέκλεισαν το χώρο του πάρκου είχαν την ευκαιρία να στείλουν τα δικά τους μηνύματα μέσα από διάφορες περιβαλλοντικές δράσεις , ζωγραφίζοντας και φυτεύοντας λουλούδια αλλά και να περιεργαστούν τα ανάλογα εκθέματα , που υπήρχαν στο χώρο.

Μοιραστείτε την είδηση