Με οδηγίες χρήσης

2 Min Read

Έτσι, όπως πάμε, θα χρειαζόμαστε οδηγίες χρήσης για οτιδήποτε. Από τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε ή να ντυθούμε στα καιρικά φαινόμενα, μέχρι τον τρόπο που θα πρέπει να σκεφτούμε για να μην πέφτουμε θύματα της κάθε ανοησίας που κυκλοφορεί.
Όπως έγραφα και χθες με αφορμή την εξόφθαλμα φτιαχτή φωτογραφία που είχε καθαρά συμβολικό λόγο δημιουργίας και θεωρήθηκε από πολλούς αυθεντική, υπάρχει ανάγκη να σκεφτούμε τι κάνουμε λάθος και πως θα ακονίσουμε τα εργαλεία του μυαλού μας, καθώς περνάμε σε μια καινούργια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη θα παίζει κυρίαρχο ρόλο.
Ο τρόπος, λοιπόν, δεν είναι να τα “βάλουμε” με την τεχνητή νοημοσύνη και να την κατηγορούμε για ό,τι μας συμβαίνει και δεν μας συμβαίνει. Η λύση είναι πολύ απλή και έχει να κάνει με το να επιστρέψουμε στα βασικά εργαλεία που έχουμε και δεν είναι άλλα από το να ρωτάμε, να διαβάζουμε, να ψάχνουμε και να μην παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο.
Δεν υπάρχει το εγχειρίδιο με τις οδηγίες χρήσης που θα μας βοηθήσει να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λάθος και το καλό από το κακό. Ποτέ δεν υπήρχε. Εμείς πρέπει να βρούμε πως θα τα καταφέρουμε και ο τρόπος είναι ο κλασικός. Διάβασε, ρώτα, ψάξε και μάθε.

Μοιραστείτε την είδηση