Με τα γυαλιά του αύριο

2 Min Read

Σε περίπου ένα χρόνο θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και επόμενο είναι όσοι ενδιαφέρονται να έχουν ξεκινήσει τις διεργασίες.

Εμάς, ωστόσο, τους πολίτες δεν μας ενδιαφέρει τόσο το «κουτσομπολιό» της υπόθεσης, αλλά ποιες είναι οι βάσεις συνεργασίας και τελικά η διαφορετική ματιά και πρακτική που αυτοί που θα ζητήσουν την ψήφο μας, θα μας κομίσουν.

- Advertisement -

Διανύουμε μια φάση που τα πράγματα είναι ζόρικα, γενικά και ειδικά. Αυτό που θέλουμε, λοιπόν, δεν είναι μικροδιαχειριστές των ζητημάτων της καθημερινότητας. Κάποια από αυτά, πχ. καθαριότητα, κουτσοβολεύονται και για κάποια που δεν υπάρχει πρόοδος, πχ. αδέσποτα, είναι ζήτημα εφαρμογής των νόμων.

Αυτό που μας απασχολεί είναι αυτό που έρχεται. Δηλαδή το μέλλον που φέρνει μαζί του πολλές και μεγάλες αλλαγές που καθορίζονται από την πρόοδο που γίνεται στην τεχνητή νοημοσύνη, τα δύσκολα ερωτήματα σε ό,τι αφορά στην αειφορία, αλλά και τα μεγάλα ζητήματα στην ενέργεια.

Σκέψου οικουμενικά και δράσε τοπικά μοιάζει να είναι το σύνθημα, αλλά γι’ αυτό χρειαζόμαστε ανθρώπους που αντιλαμβάνονται τα διακυβεύματα, που μπορούν να μιλήσουν τη γλώσσα του αύριο, που διαβάζουν και επενδύουν χρόνο στο να κατανοήσουν τα κρίσιμα ζητήματα. Χωρίς αυτό το πολιτικό προσωπικό, είμαστε δυστυχώς καταδικασμένοι να ομφαλοσκοπούμε και το ενδιαφέρον μας να περιορίζεται στην κατανόηση του κόσμου με τα γυαλιά του χθες.

Μοιραστείτε την είδηση