Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός και Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Κερασιά. Χειροθεσία σε “οικονόμο” του Εφημέριου του χωριού

2 Min Read

 

Την Δευτέρα 7-11-16 στις 17:00μ.μ τελέστηκε Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ ‘ αρτοκλασίας και περιφορά εικόνας ,στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Κερασιά Κοζάνης. .

- Advertisement -

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα Τρίτη 8-7-16 στην ετήσια πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.Παύλου.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, τέλεσε τη χειροθεσία για την προσωπικότητα,

και το έργο του πάτερ Γεωργίου ,και τον προήγαγε σε οικονόμο προσδίδοντας το οφίκιο του Ιερού Επιγονατίου .Όλοι με συγκίνηση φώναξαν καρδία και στόματι το «Άξιος» στον π.Γεώργιο , εκφράζοντας έτσι τη χαρά και την ευχαρίστηση για την τιμή που του απεδόθη.

 

 

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος «Ελιμειακός» Κερασιάς προσέφερε στον κόσμο γίδα βραστή με τραχανά, καθώς και άλλα τοπικά εδέσματα που προσέφεραν οι γυναίκες του χωριού προς τιμή των Αρχαγγέλων.

 

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία τους ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Π.Ε. Κοζάνης κ.Κάτανας Ηλίας.

Το Δ.Σ “Ελιμειακός” Κερασιάς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Τότσκας Αντώνιος, ευχαριστούν θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Παύλο για την τιμή να χοροστατήσει στην ετήσια πανηγυρική Θεία Λειτουργία , τον κόσμο που τους τίμησε με την παρουσία τους, τις γυναίκες του χωριού για τα εδέσματα που προσέφεραν,τον κ.Καρακούλα Νίκο για την διάθεση του χώρου και συγχαίρουν   τον Οικονόμο π.Γεώργιο για το τιμητικό αξίωμα που του απεδόθη.

 

Μοιραστείτε την είδηση