Μερικές αράδες κώδικα

1 Min Read

Φτάνουν μερικές αράδες κώδικα για να σε κάνουν πλούσιο;
Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Taxibeat που αγοράστηκε απο το γερμανικό κολοσσό της Daimler και θεωρείται το πιο επιτυχημένο παράδειγμα start up για τα ελληνικά δεδομένα.
Όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Νίκος Δρανδάκης, σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα τεχνολογίας και νέων μέσων, βρέθηκε σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Κηφισιάς και προσπαθούσε να βρει ταξί.
Αυτό τον οδήγησε σε μια πλατφόρμα που ξεκίνησε το 2011. Βασικά στοιχεία της εφαρμογής η επιλογή οδηγού, αυτοκινήτου και υπηρεσιών. Τόσο απλά και ταυτόχρονα τόσο σύνθετα.
Η «διαδρομή» του Taxibeat περνάει απο τη Βόρεια Ευρώπη και φτάνει μέχρι τη Λατινική Αμερική, αλλού με επιτυχία κι αλλού όχι και τόσο επιτυχημένα, καταφέρνοντας να γίνει γρήγορα γνωστό και να κερδίζει χρήστες και συνεργαζόμενους οδηγούς.
Αυτή, λοιπόν, είναι και η ουσιαστική έννοια της start up, να κάνεις κάτι πραγματικά καινούργιο που απαντά σε νέες ανάγκες και χρηματοδοτείται απο νέα εργαλεία, συνήθως μέσω crowdfunding.
Στον αντίποδα βρίσκεται το νιοστό καφέ και μπουγατσατζίδικο, στο οποίο το μόνο νέο είναι πιθανώς η ηλικία του ιδιοκτήτη του. Μόνο που αυτό δε λέγεται start up.

Ιωάννα
[email protected]

Μοιραστείτε την είδηση