Μέσα στο 2024 η Advent στην Κοζάνη σύμφωνα με τον Βασίλη Γρηγορίου

3 Min Read

Μέσα στο 2024 θα μεταφέρει η εταιρεία Advent  στην Κοζάνη μέρος της παραγωγής της σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Γρηγορίου.

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως πριν από ένα μήνα η εταιρεία είχε λάβει τη δέσμευση του Ελληνικού Κράτους πως συνεχίζει στηρίζει  το project Green HiPo,  βάσει ενός νέου σχεδίου χρηματοδότησης, όπου η πολιτεία θα χρηματοδοτήσει το έργο με 24εκ. ευρώ μέσω του μηχανισμού της μετάβασης(40% του συνολικού προϋπολογισμού).

- Advertisement -

Η Advent τις τελευταίες μέρες υπέγραψε δύο νέες συμφωνίες συνολικού ύψους 4,4 εκατ. Ευρώ  με το υπουργείο ‘Αμυνας των ΗΠΑ και την εταιρεία καθαρής ενέργειας Volta Energy, με έδρα την Ολλανδία.

Η Advnet αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται προηγμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βασισμένα σε κυψέλες καυσίμου.

 «Οι νέες συμφωνίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ ενδυναμώνουν περαιτέρω την θέση της Advent στην παγκόσμια αγορά κυψελών καυσίμου και μας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην καθιέρωση των προϊόντων μας ως κορυφαία επιλογή καθαρής ενέργειας στον αμυντικό και στον κατασκευαστικό τομέα, καθώς και ως την πιο βιώσιμη εναλλακτική στις ντιζελογεννήτριες. Ήδη βρισκόμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις με ηγετικές εταιρίες σε διάφορους κλάδους και τη νέα χρονιά προσβλέπουμε στην μεταφορά ενός σημαντικού μέρους της παραγωγής μας στην περιοχή της Κοζάνης μέσω της υλοποίησης του έργου Green HiPo» ανέφερε ο κ. Γρηγορίου.

Περισσότερες από 150 πατέντες στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

Η Advent Technologies Holdings Inc. είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται προηγμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βασισμένα σε κυψέλες καυσίμου. Η Advent ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2006, και πλέον αποτελεί θυγατρική εταιρία της Advent Technologies Holdings, Inc. (NASDAQ: ADN), με έδρα στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, και γραφεία στην Καλιφόρνια, την Ελλάδα, τη Δανία, τη Γερμανία και τις Φιλιππίνες. Έχει αναπτύξει ισχυρή πνευματική ιδιοκτησία με περισσότερες από 150 πατέντες στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, HT-PEM επόμενης γενιάς, που επιτρέπει σε διάφορα καύσιμα να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες και ακραίες συνθήκες. Η Advent κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων υλικών, εξαρτημάτων και διεργασιών για εφαρμογές των κυψελών καυσίμου στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροναυπηγικής, της άμυνας, του πετρελαίου και φυσικού αερίου, της ναυτιλίας και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση