Μεταφέρθηκε η «φλόγα της αγάπης»

2 Min Read

Η «φλόγα της Αγάπης» μεταφέρθηκε για ακόμη μια χρονιά στην 21η Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α και της «Σταγόνας ελπίδας», με αφετηρία το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και τελικό προορισμό την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου δεκάδες παιδιά άναψαν το βωμό και συμμετείχαν στην μεγάλη γιορτή της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

Το σύνθημα τους ήταν «Δίνουμε Αίμα. Δίνουμε Ζωή. Είναι στο χέρι μας.». Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι η ευαισθητοποίηση και η διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας καθώς οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν ποτέ. Σε ετήσια βάση η Ελλάδα χρειάζεται περίπου 600.000 μονάδες αίματος. Το αίμα ζει από 31 έως 45 μέρες (αναλόγως αν είναι ρέζους θετικό ή ρέζους αρνητικό) και αυτό σημαίνει ότι η προσφορά αίματος πρέπει να είναι συνεχής.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν διάφοροι σύλλογοι και φορείς, ανάμεσα τους και το παράρτημα Κοζάνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι εκπρόσωποι του οποίου αναφέρθηκαν στην τεράστια σημασία του εθελοντισμού και της αγάπης στον συνάνθρωπο, καθώς και στο πως δεν χρειάζεται να βιώνουμε δυσάρεστες καταστάσεις για να χρειαστεί να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες ή να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη.

Η αιμοδοσία είναι ένα πολύτιμο δώρο, μια πράξη πολιτισμού, φροντίδας και αγάπης προς το συνάνθρωπο μας και δεν κοστίζει τίποτα, παρά μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση