Μια Παριζιάνα αλλιώτικη από το 3ο ΓΕΛ Κοζάνης τη Δευτέρα 20 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης

2 Min Read

Μια «Παριζιάνα…αλλιώτικη» ανεβάζουν φέτος οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης. Η μουσική κωμωδία του Γιάννη Δαλιανίδη προσαρμόστηκε στα σημερινά δεδομένα και έχει τη φρεσκάδα του πολύ δραστήριου σχολείου της πόλης.
«Έχουμε κάνει παραλλαγές, γιατί είναι μια σχολική παράσταση, στην οποία συμμετέχουν πολλά παιδιά και έχουμε προσθέσει και κάποιες σκηνές. Η παράσταση έχει πολύ γέλιο και πολύ χορό, ενώ συμβαίνουν διάφορα ευτράπελα» λέει η μαθήτρια Παναγιώτα Καραγιάννη.
«Απο τις αρχές των προσπαθειών μας, όλοι είμασταν δεμένοι και με το έργο ήρθαμε ακόμα πιο κοντά» συμπληρώνει η Στέλλα Καζαντζίδου, ενώ η Μαρία Νέστορα αναφέρει πως «είναι μια παράσταση που χτίστηκε με πολλή συνεργασία αγάπη και αλληλοκατανόηση».
Η συνοικιακή μοδίστρα Πελαγία παριστάνει την Παριζιάνα στη Μύκονο και τα παιδιά του 3ου ΓΕΛ παίζουν και αυτοσχεδιάζουν με γέλιο και αυθορμητισμό.
Εκπαιδευτικοί, γονείς και χορηγοί στάθηκαν κοντά σε αυτή την προσπάθεια, όπως τονίζει η Κατερίνα Ρουσοπούλου, ενώ η Χριστίνα Μπουρνιώτη καλεί όλη την πόλη να δει την παράσταση και να περάσει καλά
Με τα έσοδα απο την παράσταση θα ενισχυθούν οι σχολικές υποδομές και θα βοηθηθούν παιδιά που έχουν ανάγκη λέει η Κατερίνα Χατζηαποστόλου. Η τιμή εισόδου θα είναι 2 ευρώ όπως ενημερώνει ο Γιάννης Ρούσσης.
Η παράσταση θα ανέβει και για τα σχολεία. Να σημειωθεί πως είναι η 4η χρονιά που το 3ο ΓΕΛ ανεβάζει παράσταση και όπως λέει η υποδιευθύντρια Γιάννα Τζώτζη, «όλο και περισσότερα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν, καθώς περνούν καλά». Η θεατρική ομάδα αριθμεί 30 άτομα και διαρκώς μεγαλώνει, ενώ φιλίες σφυριλατούνται και επικρατεί το πνεύμα ομαδικότητας.

- Advertisement -

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση