Μνήμες μέσα από το… Xρόνο

1 Min Read

Μνήμες μέσα από το χρόνο ή το «Χρόνο» θα μπορούσε να είναι ένας πιο σύντομος τίτλος για τη σημερινή εκδήλωση, η οποία αποτελεί ουσιαστικά μια σύμπραξη δυνάμεων της Εφημερίδας «Ο Χρόνος» και της ομάδας «Κοζάνη: Μνήμες,  Αναμνήσεις & Εικόνες».

Σύμπραξη γιατί πιστεύουμε στο συν, δηλαδή στην προστιθέμενη αξία που μπορούμε να παράγουμε αν λειτουργούμε συνθετικά. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμη, αλλά και η συγκολλητική ουσία που μπορεί να μας κρατήσει δεμένους και να μας βοηθήσει να περάσουμε τα δύσκολα.

42 χρόνια του «Χρόνου», 10 χρόνια της ομάδας, 2 σχεδόν χρόνια από το θάνατο του Νίκου Κωσταρέλλα στα αρχεία του οποίου βασίζεται η σημερινή εκδήλωση, είναι μερικοί από τους αριθμούς που συμβολικά μας ώθησαν να κάνουμε αυτή την εκδήλωση που αποτίνει φόρο τιμής στο χθες, αλλά κλείνει το μάτι στο μέλλον που έρχεται με φόρα.

Αρχεία, που ο κύριος όγκος τους αφορά στην  περίοδο έως και περίπου τα μέσα της δεκαετίας του 2000, πριν το ψηφιακό υλικό αρχίσει να αντικαθιστά και εν τέλει να κυριαρχήσει  πλήρως των  φιλμ και των εκτυπώσεων.

Οι εποχές αλλάζουν, αλλά αυτό που μένει είναι η αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Μοιραστείτε την είδηση