Μονιμοποίηση των επικουρικών ζητούν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ

3 Min Read

Παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης, από το εργασιακό σωματείο Ε.Κ.Α.Β Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά συμβάσεις ιδιωτικού έργου των εργαζομένων που δουλεύουν ως επικουρικοί, καθώς προβλέπει εξάμηνη ανανέωση των συμβάσεων τους και ζητούν, εν μέσω άλλων, μια ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους καθώς οι ανάγκες που καλύπτουν είναι πάγιες και διαρκείς.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδηςανέφερε πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά άμεσα και τους ίδιους ως εργασιακό χώρο. Συνέχισε λέγοντας πως οι επικουρικοί συνάδελφοι του, συνεχίζουν να ανέχονται και να ταλαιπωρούνται από τις αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και πως οι συμβάσεις τους θα ανανεώνονται μόνο για ένα εξάμηνο.

«Εδώ και χρόνια από την πρώτη μέρα που ήρθαν, με την αρχή της πανδημίας ζητήσαμε να μπουν στο οργανόγραμμα, να γίνουν προσλήψεις κανονικά και να ενισχυθούν κι άλλο οι τομείς και τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει άλλη ατζέντα, έχει ένα πλάνο για τις ιδιωτικές μεταφορές και θέλουν να ανεβάσουν τους ιδιώτες μέσα στο χώρο εργασίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαραφίδης και έκλεισε λέγοντας πως οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα κάνουν ό,τι αγώνα μπορούν για να  αποτρέψουν κάτι τέτοιο, με γνώμονα ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να προσφέρεται δωρεάν.

Στον «αγώνα» του εργασιακού σωματείου Ε.Κ.Α.Β. Δυτικής Μακεδονίας, συμπαραστάθηκε και αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΕΚΑΒ από την Ημαθία, με τον γραμματέα του οργανωτικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ κ. Φίλιππο Παπαστεργιόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά πως ήρθαν να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους καθώς τα θέματα τους αφορούν το ίδιο και πως σε όλη την Ελλάδα, τα θέματα στο χώρο της υγείας είναι τα ίδια.

«Για το ΕΚΑΒ το ζήτημα των επικουρικών συναδέλφων που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες, ενώ ζητάμε την νομιμοποίηση τους και ενώ κάθε μέρα οι ανάγκες στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αυξάνονται, βλέπουμε μια κυβέρνηση να φέρνει στη Βουλή ένα προσχέδιο νόμου με μια ανανέωση μόνο για έξι μήνες. Σαφώς αποκαλύπτεται ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα. Η κυβέρνηση έχει άλλα σχέδια στο πίσω μέρος του μυαλού της και δεν μπορεί να τα κρύψει» τόνισε ο κ. Παπαστεργιόπουλος.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, διεκδικούν μονιμοποίηση των επικουρικών, νέες μόνιμες προσλήψεις, ένταξη στα «Βαρέα και Ανθυγιεινά», δαπάνη ετοιμότητας, ένταξη της ειδικότητας «Διασώστης – πλήρωμα ασθενοφόρου» στον κλάδο της υγείας, ειδικό μισθολόγιο και ειδικό συνταξιοδοτικό, ακαδημαϊκή αναβάθμιση με την ένταξη της ειδικότητας τους στο πανεπιστήμιο και ριζική αναδιάρθρωση του οργανισμού του Ε.Κ.Α.Β. με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών για τους πολίτες. 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση