Ο Ανδρέας Στοϊμενίδης Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας “Vision Zero” στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

1 Min Read

Ο Πρόεδρος της ΟΣΕΤΕΕ, Δρ. Ανδρέας Στοϊμενίδης, εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας “Vision Zero”. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προωθεί κατά προτεραιότητα την προσέγγιση «Όραμα Μηδέν» για την εξάλειψη των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών.

Για τον σκοπό αυτό σύστησε την ειδική τριμερή Ομάδα Εργασίας (Vision Zero, Working Party) με αντικείμενο την συγκρότηση ενός πλαισίου πολιτικών και ανάπτυξης στοχευμένων δράσεων και εργαλείων ενημέρωσης για αύξηση της ευαισθητοποίησης στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Το σύνολο των μελών της ΟΕ από τα Συνδικάτα, τους Εργοδοτικούς Φορείς και τις Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις, ανέθεσαν ομόφωνα στον Ανδρέα Στοϊμενίδη, τον εξαιρετικά τιμητικό ρόλο του Προέδρου της Ομάδας αυτής, ένδειξη αναγνώρισης και εμπιστοσύνης. Πεποίθηση όλων των μελών της Ομάδας είναι ότι θα γίνουν αποφασιστικά βήματα στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας στην Ευρώπη.

- Advertisement -

Εκφράζουμε την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα επηρεαστεί θετικά και η πατρίδα μας η οποία βρίσκεται πολύ πίσω στην προστασία των συνθηκών εργασίας.

Να σημειώσουμε ότι η θέση είναι άμισθη.

Μοιραστείτε την είδηση