Ο δικομματισμός απέθανε, ζήτω… ο δικομματισμός

3 Min Read

Στις δεκαετίες κατά τις οποίες, οι σημερινοί κυβερνώντες, ήταν ένα μικρό κόμμα, αλλά με …μεγάλη φωνή, διαδοχικώς ως ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, «Συνασπισμός» και τελικώς ως «ΣΥΡΙΖΑ», κατήγγειλαν μονίμως, ως πηγή κακοδαιμονίας του ελληνικού δημοσίου βίου, τον δικομματισμό. Τον οποίο τότε εκπροσωπούσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα μετέρχονται όλων των διαθεσίμων εργαλείων, προκειμένου να επιβάλουν έναν νέο δικομματισμό. Όπου η μεν ΝΔ παραμένει ο ένας πόλος, στην δε θέση του ΠΑΣΟΚ έχει υπεισέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το επιτυγχάνουν. Διαλύοντας κόμματα. Ακόμη και εκείνο του έως χθες «έντιμου» συνεταίρου τους. Με την προσφιλέστερη μέθοδο του παλαιοκομματισμού και του «σάπιου, παλιού, πολιτικού συστήματος» το οποίο υποκριτικώς καταγγέλλουν. Τάζοντας δηλαδή ασφαλέστερη πολιτική στέγη, σε αγχωμένους, από το ενδεχόμενο μη επανεκλογής τους, βουλευτές, που εμφανίζουν την θλιβερή εικόνα καιροσκόπων γυρολόγων. Η σημαία του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται, πολιτικώς, σημαία ευκαιρίας.
Τους διευκολύνει βεβαίως, το γεγονός ότι το εγχείρημα για την δημιουργία ενός σοβαρού και βιώσιμου τρίτου πόλου, της Κεντροαριστεράς, κατέληξε σε φιάσκο. Πρώτα με την αποχώρηση του «Ποταμιού», το οποίο από σήμερα παύει να υφίσταται και ως κοινοβουλευτική ομάδα. Και τώρα με την ρήξη ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και την σφραγίδα της ΔΗΜΑΡ.
Αλλά και με την …διάσπαση των Παπανδρέου. Με τον Γιώργο Παπανδρέου να τους προσφέρει μια πολιτική υποστήριξη, ως προς την συμφωνία των Πρεσπών. Ενώ ο Νίκος Παπανδρέου, αυτός που, επιτρέψτε μου να προβλέψω, θα αναδειχθεί στον επόμενο ηγέτη του χώρου των απομειναδιών του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας νέα αίγλη στο όνομα-σύνθημα «Παπανδρέου», προτίμησε να θυμίσει, με την στάση του, αυτό που άλλοτε περιγραφόταν ως «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ».
Γράψτε, και για τον «δικομματισμό» άλλη μια …κωλοτούμπα του Αλέξη. Όπως και για τα χημικά εναντίον πολιτών, που τα …θαυμάσαμε στο συλλαλητήριο της Κυριακής. Τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας τα …καταργούσαν από το 2011 με την ακόλουθη τροπολογία που είχαν καταθέσει:
Απαγορεύεται εντός της ελληνικής επικράτειας η μεταφορά, αποθήκευση, κατοχή και χρήση για οποιονδήποτε λόγο και από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων και των δυνάμεων ασφαλείας, χημικών αεριών απώθησης και καταστολής, καθώς και των συσκευών εκτόξευσής τους.
Υποτίθεται ότι, βασικό γνώρισμα του αριστερού, στοιχείο του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς, είναι η συνέπεια. Και στις αρχές και στην συμπεριφορά. Έτσι διδάχθηκα. Τώρα μαθαίνω ότι το ύψιστο προτέρημα είναι η κωλοτούμπα.

Μοιραστείτε την είδηση