Ο Δήμος Κοζάνης να συνεχίσει να στηρίζει με πράξεις την επιχειρηματικότητα

2 Min Read

Τη διαβεβαίωση πως ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει και την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο την έμπρακτη στήριξη στην ιδιωτική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, με όραμα, σχεδιασμό και αποτελέσματα, έδωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης και εκ νέου υποψήφιος για τη θέση Λευτέρης Ιωαννίδης στους επιχειρηματίες της περιοχή, σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Κοζάνης Νίκο Σαρρή, παρουσία υποψηφίων του συνδυασμού.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βελτίωση των οικονομικών του Δήμου, που έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος να αποπληρώνει τις οφειλές του στην αγορά μέσα σε 52 ημέρες!

- Advertisement -

Ο Λευτέρης Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην κατάκτηση της δημιουργίας του Εθνικού Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης με 6% των δημοσίων εσόδων από τη δημοπράτηση δικαιωμάτων CO2, με ποσό που αγγίζει τα 30εκ. ευρώ ετησίως . Τα χρήματα του Ταμείου θα διατεθούν για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων ώστε σταδιακά να διαφοροποιηθεί το σημερινό οικονομικό και παραγωγικό μας μοντέλο.

Κοινή προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα του Ταμείου θα στηρίξουν έμπρακτα τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιχειρηματικότητα και θα αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

Ο κ. Ιωαννίδης έκανε ειδική αναφορά στην οριστική δρομολόγηση της λειτουργίας της Βιομηχανικής Περιοχής Κοζάνης με την υπογραφή της σύμβασης με τη ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ, κλείνοντας μια ακόμη εκκρεμότητα 20 ετών και αφήνοντας πίσω τις αδυναμίες και αστοχίες ετών.

Τόνισε επίσης πως ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει να παίρνει πρωτοβουλίες για προσέλκυση επενδυτών, έχοντας αποδείξει στην πράξη πως μπορεί να αποτελεί υπόδειγμα Δήμου φιλικού στην επιχειρηματικότητα.

Αναφέρθηκε στα έργα στήριξης του πρωτογενή τομέα με μελέτες και έργα αρδευτικών δικτύων πάνω από 2.500.000 εκ. σε όλη την έκταση του Δήμου, την στήριξη του Κρόκου και των αρωματικών φυτών, στις δράσεις εξωστρέφειας του τόπου μας και προβολής των τοπικών μας προϊόντων.

 

Μοιραστείτε την είδηση