Ο Γ. Κοκκαλιάρης για την προμήθεια που πήρε η επιχείρηση του: «Δεν υπάρχει κανένα ηθικό και νομικό ζήτημα»

3 Min Read

Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα

Το θέμα της προμήθειας εκ μέρους της εταιρείας που ανήκει στο Δήμαρχο Κοζάνης, Γιάννη Κοκκαλιάρη και αφορά τις κουρτίνες για ένα σχολείο της Κοζάνης, συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, μετά από ερώτηση του επικεφαλής της «Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» Χάρη Κουζιάκη. Ο Δήμαρχος σημείωσε πως δεν υπάρχει απολύτως κανένα ηθικό ή νομικό ζήτημα για την προμήθεια που έλαβε η επιχείρηση του από την σχολική επιτροπή παιδείας ενώ τόνισε πως και άλλες φορές η επιχείρηση του είχε κάνει προσφορές αλλά δεν μειοδότησε. 

- Advertisement -

«Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει ζήτημα και όταν ο νομοθέτης βγάζει νόμο που επιτρέπει στους Δημάρχους μέχρι ένα ποσό να κάνουν τέτοιες ενέργειες, δεν υπάρχει νομικό πρόβλημα. Είναι μια επιχείρηση περίπου 40 ετών που εξειδικεύεται σε αυτόν τον τομέα και όλα τα χρόνια υπήρχαν πελάτες ανά την Ελλάδα όπως και κάποια σχολεία του Δήμου Κοζάνης. Από εκεί και πέρα είναι πολύ ηθικό διότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι ενώ εμείς είμαστε πεντακάθαροι, δεν υπάρχει τίποτα κρυφό και στέκει νομικά. Αν υπάρχει κάτι άλλο ας βγουν να το καταγγείλουν» τόνισε ο Δήμαρχος και σημείωσε πως δεν ήταν απευθείας ανάθεση και στη μια από τις τρεις εργασίες που ήταν να γίνουν σε τρία διαφορετικά σχολεία, δεν μειοδότησε.

Ο επικεφαλής της «Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις», Χάρης Κουζιάκης υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό θέμα κυρίως όσον αφορά την ηθική του διάσταση. «Ο Δήμαρχος θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει αν θεωρεί ότι η ενέργεια του αυτή είναι ηθική ή όχι. Δεν θα θέσουμε το θέμα στη νομική του πλευρά, δεν είναι η δουλειά μας να το ελέγξουμε. Ο Δήμαρχος καλά κάνει και έχει επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά όσο είναι Δήμαρχος Κοζάνης αυτά δεν μπορούν να εκτελούνται και να ασκούνται μέσω του δήμου γιατί είναι κάτι διαφορετικό. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε το θεσμικό μας ρόλο, να προσέχουμε με τέτοια θέματα και να δείχνουμε στους κατοίκους και τους πολίτες πως η δημοτική αρχή εκτελεί τα καθήκοντα της όπως θα έπρεπε» σημείωσε ο ίδιος. 

«Πέρα από τις θεσμικές απαγορεύσεις που υπάρχουν που ένας αιρετός δεν μπορεί να έχει οικονομικές σχέσεις με τον δήμο, μπαίνουν και άλλου είδους ζητήματα γιατί δεν μπορεί να “Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει” και ιδίως όταν ξέρουμε ότι τα καταστήματα που παρουσιάστηκαν στο διαγωνισμό, δεν προμηθεύουν τέτοιου είδους προϊόντα» τόνισε ο επικεφαλής της «Ενότητας», Λάζαρος Μαλούτας. 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση