Ο Γιάννης Θεοφύλακτος στο OPEN TV για την αύξηση του κατώτατου μισθού

2 Min Read

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του OPEN ήταν την Τρίτη 29/1/2019 ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Γιάννης Θεοφύλακτος.
Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και η κατάργηση του υποκατώτατου με ταυτόχρονη αύξηση του μισθού κατά 20% για τους νέους εργαζομένους αποτελούσαν μια απο τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2018.
Η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά σχεδόν 700.000 εργαζομένους και αν συνυπολογίσουμε την αύξηση στο επίδομα ανεργίας, στις τριετίες κτλ, η ωφέλεια αφορά περίπου 1.000.000 συμμπολίτες μας.
Ό,τι είχε υποσχεθεί ο Αλέξης Τσίπρας στην Έκθεση Θεσσαλονίκης υλοποιούνται ένα προς ένα. Ήταν κοστολογημένα και λελογισμένα θετικά μέτρα που αφορούν την καθημερινότητα, τόνισε ο κ. Θεοφύλακτος.
Η καταστροφολογία στην οποία επένδυσε η Ν.Δ. τελικά δεν επιβεβαιώνεται πουθενά. Όχι μόνο δεν μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά αντίθετα η ασφάλεια και η κανονικότητα επανέρχονται στη χώρα μας. Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται, τα αναδρομικά επιστρέφουν στους δικαιούχους, ο φορολογικός συντελεστής των ελεύθερων επαγγελματιών ήδη μειώθηκε και θα μειωθεί κι άλλο και έρχεται η επιδότηση ενοικίου ή της δόσης του στεγαστικού δανείου για τα νέα ζευγάρια.
Σχετικά με το τέλος της συνεργασίας της κυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Θεοφύλακτος τόνισε πως μετά από τέσσερα χρόνια αγαστής και ομαλής συνεργασίας θα προτιμούσε ένα βελούδινο διαζύγιο, δεδομένου ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έβγαλαν μαζί τη χώρα από τα μνημόνια δίνοντας από κοινού τη μάχη κατά του κατεστημένου και της διαφθοράς.

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση